Didim İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, önceki gün, Yunan adalarına kaçma hazırlığında olan kaçak göçmenler olduğu bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, sahilde 18 kaçak göçmen ile 3 organizatörü yakaladı. Kaçak göçmenler işlemlerinin ardından Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. 3 organizatör şüphelisi ise İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alındıktan sonra nezarete konuldu.
Adliyeye sevk edilmeyi bekleyen 3 organizatör şüphelisinden M.A.U., nezarethanede demir parmaklıkların ortasında olması gereken yatay demirin olmaması nedeniyle, rahatlıkla kaçabildi. Bu durum, jandarma personelinin güvenliğini tehlikeye atabilecek ciddi bir ihmal olarak değerlendirildi.

Jandarma ekipleri firar ettiğini fark ettikleri M.A.U.'yu saatler içerisinde yeniden yakalayıp, gözaltına aldı. Öte yandan şüphelinin firar ettiği o anlar ise nezarethanenin kamerasına da yansıdı.
Nezarethane parmaklıklarını ise tepki çekti. Normal şartlarda dik demirlerin arasına yatay demirler eklenmeliyken müteahhit tarafından düz olarak yapılan parmaklıklar şüphelinin kolayca kaçabilmesine ve büyük bir güvenlik açığına neden oldu.

Aydın Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "4 Aralık günü Didim ilçesinde düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda 3 organizatör ve 18 kaçak göçmen yakalanmıştır. Gözaltına alınan organizatör M.A.U. nezarethaneden firar ettikten kısa bir süre sonra kolluk kuvvetlerince yakalanmıştır. Göçmen kaçakçılığı operasyonunda, 2 organizatörüyle birlikte mezkur şahıs adliyeye sevk edilerek 6 Aralık günü tutuklanmıştır. Gözaltına alınan şahsın firar etmesi olayı ile ilgili olarak olay günü görevli 6 personel görevden uzaklaştırılmış ve haklarında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" denildi.
DHA
halktv.com.tr
Tankı biz üreteceğiz üstüne bir de para verip alacağız!
Emekliye ek zamda gözler kabine toplantısına çevrildi
AKP Milletvekili teröristbaşı Öcalan'ın mektubunu savundu!
Mansur Yavaş’ın kendilerine destek olacağını öğrenen özel halk otobüsü şoförlerinden belediye önünde davul ve zurnalı teşekkür!
AKP Merkezi'nde ekonomi toplantısına Muharrem İnce'den tepki!
Kılıçdaroğlu'ndan iktidara adil yönetim dersi: "Hiçbir ailenin ne elektriği ne suyu ne doğal gazı asla kesilmeyecek"
Selin vurduğu Giresun'da halk perişan! CHP Giresun milletvekilinden dikkat çeken çağrı!
İBB Soruşturması için karar verildi! "Yakın bir zamanda mahkemeye sunulacak"
CHP'li vekil Murat Bakan 'Gara şehitlerinin sorumlusu Erdoğan, Hulusi Akar ve Süleyman Soylu'dur!'
Birleşmiş Milletler’den Türkiye’ye ‘İstanbul Sözleşmesi’ çağrısı
Istranca Ormanları da madenciye kurban gidiyor!
AKP’ye yakın SONAR'ın anketinde Cumhur'a soğuk duş! İşte birinci parti ve puan farkı
Geçinemiyoruz dediler ellerindeki bursu da kaybettiler!
Gaziantep'te 2 aylık bebeğine vahşice şiddet uygulan cani baba Yunus Göç'ün emniyette verdiği ifade ortaya çıktı!