Hatay Vali Yardımcısı Harun Kaya, yaşlı, engelli, hasta binlerce depremzede zor hava koşullarında konteyner sırası beklerken, kendisine torpil geçti. Kaya'nın bir iş adamının gözlerden uzak bahçesinde kurulu olan konteynerde, bir aya yakın bir süre elektrik, su ve televizyonuyla rahat bir yaşam sürdüğü ortaya çıktı.

Depremde büyük yıkımın yaşandığı Hatay'ın Valisi Rahmi Doğan'ın yardımcısı Harun Kaya, 29 gün bu konteynerde kaldı. Elektriği ve suyu olan, içinde televizyonun da bulunduğu konteynerin bahçesindeki çiçekler dikkat çekti.

Harun Kaya
ÖDÜL GİBİ GÖREV
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Kaya, kendine torpil geçmiş ve bundan hiç rahatsız olmamış. Her türlü konforunu düşünerek bahçesine oturma grubu ve saksılarla çiçek koymasından bunu anlıyoruz. Bu kişi, görevden alınmak yerine, ödül gibi Yalova'ya görevlendirilmiş” dedi. Depremin üzerinden bir ay geçmesine karşın vatandaşların çadır beklediğine dikkat çeken Öztunç, SÖZCÜ'ye şunları söyledi:
SANKİ KAMP YAPIYOR!
“Deprem felaketi yıllardır anlattığımız kamu görevlilerinin liyakatsizliğini de gözler önüne serdi. Hatay Vali Yardımcısı Harun Kaya millet enkaz başında cenazesini beklerken, bir umut canlı çıkan olur mu diye beklerken, soğukta yağmurda çadırlarda birbirine sarılıp ısınırken kendi konforunun peşine düşmüş. Yardım bekleyen depremzedeyi görmemiş bile. Konteynerde elektrik, su ve televizyonuyla keyfine bakmış. Bu duruma Fidanlı mahallesindeki depremzedeler de şahittir. Sanki piknik, kamp yapıyor. İnanılır gibi değil. Gerçekten vicdanları kurumuş. Sözün bittiği yerdeyiz. Anlaşılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bahsettiği konteyner bu.”

Harun Kaya, Hatay'ın Defne ilçesinde depremzede ailelerin barındığı, emek ve meslek örgütlerinin yardım noktası Sevgi Parkı'nı da boşaltılmak istemişti. Kaya, vatandaşlara, “Siz kendi kafanıza göre gelmişsiniz. Buraya Kızılay gelecek. Buradan çıkın” demiş, yurttaşlar ise “Kızılay şimdiye kadar neredeydi?” diye tepki göstermişti.
Sözcü
Çin ekonomisi 2020'den kötü durumda34 izlenme
Bir kışla daha imara açıldı ormanlık alanlar talan ediliyor31 izlenme
AKP 2022'de de soruları yanıtsız bıraktı40 izlenme
Esenyurt Belediyesi'nde kayyum kıyımı devam ediyor25 izlenme
AKP'ye geçerek tepki çekmişti, ilk meclis toplantısında gerginlik! Özlem Vural Gürzel'e içerde ve dışarda protesto, 1 kişi istifa etti12 izlenme
İktidara yakın gazeteciden flaş 'erken seçim' iddiası!44 izlenme
Hatay'a füze parçaları düştü: İletişim Başkanlığı'ndan açıklama geldi14 izlenme
Sosyal medyadan Atatürk’e hakaret eden zanlı tutuklandı!94 izlenme