Çorum Merkeze bağlı Büğet köyünde 31 Mart 2019 gerçekleştirilen seçimde vatandaşlar, köy muhtarını belirlemek için sandık başına gitti. Seçim sonucunda iki dönemdir muhtarlık görevini sürdüren adaylardan İsmail Akpınar 143, Saffet Kışla 145 oy aldı.
Bunun üzerine Akpınar, Kışla'nın “en az 6 aylık ikamet şartı”nı yerine getirmediği gerekçesiyle Merkez İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. Seçim kurulunun incelemesinde Kışla'nın, mahalli idarelerle ilgili yasadaki adaylığa ilişkin “En az 6 aydan beri o mahalle veya köyde oturmak” şartını yerine getirmediği belirlendi. Bunun üzerine seçim kurulu, en çok oyu alan ikinci aday konumundaki Akpınar'ın muhtar olmasına karar verdi.

İlçe Seçim Kuruluna giderek mazbatasını alan Akpınar, “Başkasının kazandığı muhtarlığı yapmasının etik olmadığı” gerekçesiyle aynı gün Çorum Valiliği Mahalli İdareler Müdürlüğüne giderek, azalarıyla görevlerinden istifa etti. İstifaların kabul edilmesinin ardından İl Seçim Kurulu tarafından Büğet köyünde 2 Haziran'da muhtarlık seçimi yapılması kararlaştırıldı.
Akpınar, kararın ardından yaptığı açıklamada, “İki oyla da olsa seçimi kaybettik. Kaybettiğimiz için başkasının kazandığı muhtarlığı yapmak istemiyorum. Kendimiz kazanalım, kendimiz yapalım düşüncesindeyiz. Devletin verdiği maaş da 5 yıl boyunca boğazımızdan geçmesin. Kazandığımız muhtarlığı ve hak ettiğimiz maaşı alalım.” ifadesini kullanmıştı.
Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun kararı gereği Büğet köyünde ikamet eden seçmenler dün yeniden sandık başına gitti. 31 Mart’a göre daha yoğun ilginin olduğu seçimi onurlu davranışı ile Türkiye’nin gönlüne taht kuran İsmail Akpınar kaybetti. İlk seçimi de kazanan rakibi Saffet Kışla 162 oy alırken İsmail Akpınar 138’da kaldı.
Seçim sonuçlarının ardından düşüncelerini sorduğumuz İsmail Akpınar, “Bu sonuç halkın tercihidir, kararıdır. Halkın kararının üzerine bir karar da olmaz. Bu nedenle sonucu saygıyla karşılıyoruz. Kazanamadığım bir muhtarlığı sırf mazbata bana verildi diye yapmak istemedim. Daha önce 10 yıl muhtarlık yaptım. Mazbatayı alıp devam edebilirdim ama bunu kendime yakıştıramadım. Bunun ağırlığını, yükünü taşıyamazdım. Bu nedenle verdiğim karardan pişman değilim” dedi.
Akpınar ‘Koltuğu bırakmayan yenilgiyi kabul etmeyen siyasetçilere bir mesajınız var mı?’ sorusuna ise, “Bu bir vicdan meselesidir. İnsanın vicdanına danışması, şöyle bir oturup düşünmesi lazım. Vicdanı el veriyorsa devam etmemesi lazım. Bir seçime giriyorsunuz ve bir başkası kazandığı göreve devam etmek doğru değil. Çünkü vatandaş seni tercih etmemiş, kaybetmişsin. Vatandaş, 1 oyla da olsa 10 oyla da olsa senin yönetmeni tercih etmemiş. Böyle bir göreve devam etmek ahlaki olarak da vicdani olarak da doğru değil. Halkın iradesinin dışına çıkmak olur.” diye yanıtladı.
Milli Eğitim'den okullara "Suriyeli, Afgan ve Iraklıları kayıt yapın" talimatı!63 izlenme
Bakan Yusuf Tekin hakkında ‘Anayasa ihlali’ gerekçesiyle suç duyurusu44 izlenme
Ekonomi alarm veriyor: Sanayiciler teknik iflasa girdi!61 izlenme
Merdan Yanardağ’dan iktidara İsrail’le ticaret tepkisi: "Bunlar Hükümetin suç belgesidir!"43 izlenme
Eskişehir'de bir kadını sokak ortasında taciz edip apartmanına kadar takip eden şahsa sadece ev hapsi!47 izlenme
Erdoğan “silkeleme talimatı” vermişti: İBB’nin 8 ayda 17.5 milyarlık vergi geliri kesildi25 izlenme
Afrin şehidinden duygulandıran mesaj412 izlenme
Gaziantep'te koronavirüs nedeniyle 2 düğün iptal edildi71 izlenme
İBB’de tepki çeken kritik ismin görevine son verildi!
Bakan Koca açıkladı: 7.909 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.508.988’e, can kaybı da 26.467’ye yükseldi!
İlaca zam geldi! Eczacıların kâr oranları artırıldı
Akademisyenleri 'Alevi', 'Kafası kırık', 'Aşırı solcu' diye fişleyen rektöre soruşturma açılmadı!