Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzaladığı iş birliği protokolü çerçevesinde hayata geçirdiği uygulamalar, Diyanet’in eğitimde artan etkinliğini bir kez daha gözler önüne serdi.
BirGün'den Mustafa Mert Bıldırcın'ın haberine göre, Diyanet, “Toplumun bütün kesimlerine sunulacak hizmetlere ilişkin usul ve esasların belirlenmesi” amacıyla hazırladığı “Gençlik Çalışmaları Yönergesi” kapsamında, lise ve üniversitelerde “Gençlik Koordinatörleri” görevlendirmeye başladı. Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi’nde yer alan okulları “koordine etmek” için İmam Rıdvan Açıkgöz görevlendirilirken, Vakfıkebir İlçe Müflüğü’nden yapılan açıklamada, “Gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı şekilde yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla bazı çalışmalar yapacağız” ifadelerine yer verildi.
Okulları periyodik aralıklarla ziyaret etmeleri istenen gençlik koordinatörlerinin belirlendiği listelerin büyük bölümünün oluşturulduğu öğrenildi. İl ve İlçe Müftülükleri, okullarda görevlendireceği din adamlarının listesini Diyanet İşleri Başkanlığı’na göndermeye başladı. Vakfıkebir’de, gençlik koordinatörü olarak görev alacak isimlerden oluşan listenin Diyanet’e gönderilmesi ardından “Gençlik Koordinatörlüğü” toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, eğitimcilerin, “Din adamlarının okullarda görevlendirilmesi laik eğitime darbedir” gerekçesiyle karşı çıktığı uygulamayı şu sözlerle savundu:
“Hizmetlerin daha etkin, verimli, hızlı, sürekli ve sistematik bir şekilde icra edilmesi için Diyanet, gençlik çalışmalarının koordine edilerek eşgüdüm içerisinde planlama, yürütme, takip etme ve sonuçlandırma işlemlerinin yapılması amacıyla müftülükler bünyesinde “Gençlik Koordinatörü” görevlendirmesi yoluna gitti. Bu amaçla da Diyanet, il ve ilçe müftülüklerinden gençlik koordinatörü belirleme talebinde bulundu. Biz de listemizi oluşturduk ve başkanlığımıza bildirdik. Gençlerle birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”
Diyanet’in okullarda “Gençlik Buluşmaları” düzenleyeceğini söyleyen Köksal, bu buluşmaların amacının ise “Gençlerin bilgi, ahlak, erdem, estetik, ruh güzelliği ve merhamet duygusuyla yetişmelerine katkı sağlamak” olduğunu ileri sürdü. Köksal, Diyanet’in toplumun bütün kesimlerine ulaşmasının gençlik koordinatörleri vasıtasıyla olacağını belirterek, “Her yönden iyi yetişmiş, ruhen ve bedenen dinamik bir gençliğe sahip olmak istiyoruz” diye konuştu.
http://www.abcgazetesi.com/ouygulamahayatagecti81768h.htm
14 yaşındaki kızını, kendi sevgilisiyle birlikte olmaya zorlayan kadın tahliye oldu!242 izlenme
Seks partisinde ölen şeyh ile ilgili olay yaratacak gerçek! "Şeyh günler süren..."266 izlenme
Ahmet Altan yeniden tutuklandı!89 izlenme
Kemal Bey artık yandaş medyanın manşet yıldızı20 izlenme
'Eğitim Dede' köye hazine açtı!143 izlenme
TÜGVA yönetimi İBB’de kadrolaşmış! Temsilcilik birimlerinin kirasını bile İBB ödemiş!61 izlenme
Cumhuriyet'in inşasıyla dünyaya örnek bir model yaratılmıştı: 100. yıla borç içinde girdik53 izlenme
3 şehir 6 bölge sandık başına gitti: İşte kazanan isimler...24 izlenme