Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş’ın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak atadığı eşi Seval Aktaş, tepkiler üzerine görevinden istifa etti. Gazetecilere açıklamada bulunan Seval Aktaş, “2 gündür hangi kararımın en doğru karar olacağını düşünüyordum. ‘Kalmam mı devletimin itibari açısından daha doğru olur, gitmem mi?’ diye düşünüyordum. Görevimde kalmam hiçbir açıdan avantaj değildi. 15 senedir idarecilik yapan biri olarak tekrar okulda görev alsam performansım düşerdi” dedi.
Aktaş, “Devletimizin, hükümetimizin itibarı, milletimizin huzuru için böyle bir karar aldım. Okulda huzursuzluk olmaması için, ben böyle bir şey yaşanmasın diye bir okulun huzurunu düşünürken, tüm milletimizin huzurunu kaçıracak değilim” şeklinde konuştu.
İstifasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büroda görevlendirildiğini aktaran Aktaş, “Şu anda kimsenin istemediği bir görev olan özel büroda görevlendirildim. Özel büroda tercih edilmeyen bir görev var” diye konuştu.
Aktaş, mesleğinde 25 yılı doldurduğunu, emeklilik için ise 2 yıl beklemesi gerektiğini ancak henüz kararını vermediğini söyledi. DHA
http://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/ovalininesi24saatsonraistifaetti2171769/
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kritik tabloyu paylaştı: 21.372 yeni vaka tespit edildi, 157 kişi hayatını kaybetti, 16.492 kişi sağlığına kavuştu!39 izlenme
Küçükçekmece’de küçük çocuğa iğrenç istismar! Yaşam mücadelesi sürüyor...195 izlenme
Uzman isimden dikkat çeken analiz: Sedat Peker'in beden dilinden öyle mesajlar çıktı ki!71 izlenme
Gündemi sarsan soruşturmada karar çıktı: Dilan Polat ve Engin Polat tutuklandı!37 izlenme
Erdoğan’ın katılacağı AKP kongresinde ortalık karıştı! DEVA bayrağı asıldı!108 izlenme
İiktidar lüks makam araçlarına kesenin ağzını açtı! Yangın söndürme uçağına yok!50 izlenme
Minguzzi ailesini tehdit edenlere örgüt soruşturması19 izlenme
Tekstilbank’ı da satın almışlardı: Türkiye'nin dev bankası Çinlilere satılıyor52 izlenme