Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) “Makam odalarında kullanılmak üzere” binlerce liralık halı aldığı ortaya çıktı. Yurttaşlar geçim sıkıntısı ve yoksullukla boğuşurken eski AKP Maraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak’da yönetim kurulu üyesi olduğu EPDK’nin kasasından halıların metrekaresine neredeyse bir asgari ücret tutarında ödeme yapıldı.
Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, EPDK’ya bağlı İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, 8 Nisan tarihinde pazarlık usulüyle “Kurumumuz Makam Odalarında Kullanılmak Üzere 161 Metrekare Halı” adı altında bir ihale düzenledi. İhaleye sadece “Şark Halı Pazarı” isimli şirket katıldı. Şirketin 401 bin 695 TL teklif vererek ihaleyi aldığı ve 27 Nisan’da da sözleşme imzalandığı açıklandı. Halıların sadece bir metrekasi için ödenen para ise yaklaşık 2 bin 500 TL.
BirGün’ün ulaştığı Şark Halı Pazarı Şirketi’nin yetkilisi ise “ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun yetkilileri antik el dokuması Uşak halısı aldılar. Hangi odaya halıları serdiler, nerede kullandılar ben bilmem. Geldiler, halıları seçtiler, araştırdılar, birkaç yere baktılar en son bizden almaya karar verdiler. Yanlış hatırlamıyorsam halıların bir iki tanesi farklı ama diğerleri el dokuması Uşak halısı” diye konuştu. Öte yandan antik Uşak el dokuması halı modelleri yüzde 100 yün ve kök boyalarla imal ediliyor.
ÜYELERİNİ DE ERDOĞAN ATIYOR
Ayrıca, EPDK'nin yönetim kurulu üyeleri ile ikinci başkanı ve başkanı AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile atanıyor.
https://www.birgun.net/haber/odalarinabinlerceliralikhalialmislar345643
Usta oyuncu Yıldız Kenter yaşamını yitirdi75 izlenme
İstanbul Esenler'de, İmam hatip öğrencilerine 'Şehit olmak istiyorum' diye eğitim veriyorlar !658 izlenme
Eski AKP'li vekilden itiraf gibi açıklama! "Anketler çok iç açıcı değil. Tüm muhalefet adayları Erdoğan’i geçiyor"63 izlenme
TÜİK yüksek enflasyona çareyi buldu: Sepet yayınlamayı durdurdu!31 izlenme
Emekli maaşlarına düzenleme ne zaman yapılacak?44 izlenme
Okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrencinin paylaşımı hayrete düşürdü15 izlenme
HKP'den dualı adli yıl açılışı için suç duyurusu!42 izlenme
Yusufeli’nde seçimin iptali 1 oy için verilecek karara kaldı144 izlenme
'İsrail-Türkiye anlaşmasının gizli ek maddeleri var'
'Numan Kurtulmuş'un Erdoğan hakkında söylediklerini açıklarsam başı derde girer'
24 Kasım Öğretmenler Günü'nde tablo içler acısı: Ah öğretmenim vah öğretmenim
Bu durumdalar çünkü Atatürk gibi bir liderleri yok ve olmadı ! Sonunda herkes anlayacak !