Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi 28 Ağustos 2025 tarihinde “Türk Çini Seramik Sanatı Araştırma ve Üretim Merkezi Binası” için yapım ihalesi düzenledi. İhalede üç teklifin verildiği ve 83 milyon 870 bin TL teklif veren Mahmut Çil’in ihaleyi aldığı açıklandı. Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre; 650 günde tamamlanması istenen binanın ihale dosyasında yer alan mimari projeye göre, müdür odasının arka kısmına dinlenme odası ile banyo yapılacak.
Kısa süre önce de Sinop Üniversitesi’nin inşa ettireceği yeni rektörlük binasında Rektör Prof. Dr. Şakir Taşdemir’in makam odasının arkasında dinlenme odası ile banyo da yapılacağı anlaşılmıştı. İnşa edilecek binada, bir Rektör Yardımcısı için de banyo ve dinlenme odası, iki Rektör Yardımcısı için de banyo ile giyinme odası yapılacak. Üniversitenin Genel Sekreteri’nin makam odasının arkasında da yine dinleme odası ile banyonun yer alacağı belirtildi. Rektör Taşdemir’in makam odasının hemen karşısında da sekiz kişilik bir özel yemek salonu yapılacak.
Öte yandan Kayseri Üniversitesi ile Dicle Üniversitesi’nde de benzer uygulamalara imza atıldı. Kasım 2024’te Kayseri Üniversitesi Rektörlüğü koltuğunda oturan Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’nın, makam odasını ve makam katını yenilemek için milyonlarca lira harcadığı anlaşılmıştı. Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, 6 milyon TL karşılığında Rektör Karamustafa ile özel kalem müdürünün makam odası yenileneceği, Rektör Karamustafa’nın odasının iki kat büyütüleceği, makam odasının arkasına ise dinlenme odası ile banyo yapılacağı anlaşılmıştı.
BirGün 16 Kasım 2025’te de “Rektör Bey’in banyosu olacak” başlıklı haberiyle TOKİ’nin Dicle Üniversitesi’ne 123 milyon TL’ye yeni rektörlük binası yaptıracağını ve Eski AKP Milletvekili Oya Eronat'ın kardeşi olan Rektör Kamuran Eronat’ın odasında banyo da yer alacağını” haberleştirdi.
Dicle Üniversitesi, haberin ardından bir yazılı açıklama yaparak banyo yapılacağını doğruladı. Açıklamada, “Bu tip uygulamalar özel olarak yapılmayıp bütün kurumlarda idareciler için standarttır” denilmişti.
Sözcü
İstanbul Valisi Davut Gül sığınmacıları ve kaçakları böyle savundu: "100 Türk vatandaşından 6’sı, 100 göçmenden 1’i suç işliyor"28 izlenme
'Yenidoğan Çetesi' sanıklarından İlker Gönen cezaevinde intihar etti30 izlenme
Gazeteci Ersin Eroğlu'ndan Erden Timur isyanı! "Biz de nasibimizi aldık"8 izlenme
Diyanet, Hatay'ı 'Arap yurdu' ilan eden imam Halil Konakcı için harekete geçti: İnceleme başlatıldı26 izlenme
İşte emeklinin alması gereken en düşük maaş41 izlenme
Tarikat mensubu olduğu iddia edilen grup TKP'lilere saldırdı!63 izlenme
Erdoğan’a anket şoku! Tüm sistemi çöktü… Seçmen partiyi terk ediyor167 izlenme
Tahminler altüst oldu! Uluslararası bankalardan yeni faiz öngörüleri34 izlenme
Didim belediye başkanına kumpasın görüntüleri çıktı! Başrolde yandaş Süleyman Özışık!
Kılıçdaroğlu'na hakaret eden Erdoğan'ın eski danışmanı büyükelçi oldu
Sıla bebeğin ölümünde ihmaller zinciri: İddianamedeki detaylar kan dondurdu
Türklerin iltica başvurusu yüzde 85 arttı!