Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, İstanbul'da ölümlü kazaya karışan oğlunun "Türkiye'den kaçmadığını" savunarak, oğluna Türkiye'ye geri dönüp mahkemeye teslim olmasını söylediğini belirtti.
Haber ajansı AP'ye konuşan Somali Cumhurbaşkanı, doktor olan 40 yaşındaki oğlunun kazadan sonra birkaç gün İstanbul'da kaldığını belirterek "Tutuklama emri yoktu. Bu bir kazaydı. Kaçmadı ve zaten bu amaçla bir avukat tuttu. Bir işi vardı ve ülke dışına çıktı" diye konuştu. Mahmud, "Hâlâ ülkeyle bağlantısı var ve geri dönüp mahkemeye teslim olması için kendisiyle konuşuyorum" dedi.
Motosikletli kurye Yunus Emre Göçer, İstanbul'da Somali Cumhurbaşkanının oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un kullandığı aracın çarpmasından altı gün sonra, 6 Aralık'ta hastanede hayatını kaybetmişti.
GÖÇER'İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Göçer'in ölümü sonrası Mahmud hakkında yurt dışı yasağı çıkarıldı ancak Mahmud, Türkiye'den ayrılmıştı.
Somali lideri, "Oğlum yetilşkin biri ve karar ona ait ama ben ona bu tavsiyede bulundum" ifadelerini kullandı.
Hayatını kaybeden Göçer'in ailesine başsağlığı dileyen Somali Cumhurbaşkanı, "Kayıplarının acısını onlarla paylaşıyoruz" diye konuştu.
Daha önce AP'ye konuşan Türkiye'deki bir Somalili diplomat, Cumhurbaşkanının oğlunun kullandığı aracın Somali Büyükelçiliği'ne ait olduğunu ve Cumhurbaşkanı'nın ailesinin diplomatik pasaportla seyahat ettiğini söylemişti.
Bu arada Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlununun karıştığı kazayla ilgili yeni bir açıklama yaptı.
Bakan Tunç, "Sanığın Türkiye'ye gelmesi ve yargılanması söz konusu olacak. Biz hiçbir vatandaşımızın bir yabancı karşısında hak hukukunun ihlalini kabul etmeyiz" dedi.
“Bizim önceliğimiz vatandaşımızdır. Vatandaşımızın hakkını korumak bizim vazifemizdir.” diyen Bakan Tunç, bu konuda Somali makamlarıyla resmi temasların sürdüğünü söyledi.
Sözcü
Tamince’yi aklayan savcı meslekten ihraç edildi!160 izlenme
Dört şehirde zehirlenme vakaları patladı! Yüzlerce kişi hastanelik oldu30 izlenme
Gökte yıldızlar kayıyor diyorlar. Ne kayması, şeytanların kafasına yanan taş atıyor melekler !2455 izlenme
İnce'den Bakan Tekin'e tokat gibi yanıt: "Nankör Yusuf"18 izlenme
Muharrem İnce'nin seçim kampanyasına dev destek! Kuyruk uzadı da uzadı!561 izlenme
Bolu Belediyesi'ne yeni operasyon: 10 gözaltı22 izlenme
Bakan Nabati parça parça listeledi! İşte esnaf ve tüketicileri etkileyen tüm vergi avantajları43 izlenme
Yeni ankette Cumhur İttifakı'na kötü haber: Oylar erimeye devam ediyor!45 izlenme