20222023 yılında okutulacak 26 seçmeli dersle ilgili tercih dönemi 21 Ocak'ta tamamlanacak. Müzik, spor, sanat, bilim, yabancı dil gibi birçok dalda tercih yapma hakkı olan ortaokul ve lise öğrencileri “Öğretmen yok' gibi gerekçelerle” din eğitimine yönlendiriliyor. Bu yönlendirmede Eğitime Destek Platformu'ndan sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilçe milli eğitim müdürlükleri de etkin rol almaya başladı. Tekirdağ'ın Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘Dersimi Seçiyorum, Dinimi Öğreniyorum” adı altında Eğitime Destek Platformu'yla birlikte ‘Kuranı Kerim', ‘Peygamberimizin Hayatı' ve Temel Dini Bilgiler' seçmeli derslerini seçen öğrenciler arasında ödüllü bilgi yarışması düzenledi. 14 Mayıs 2022'de yapılacak teşvik amaçlı yarışmanın birincisine i5 işlemcili laptop, ikinciye i3 işlemcili laptop, üçüncüye ipad tablet verilecek.
Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer, “Öğrencilerin özgür iradeleriyle ders seçmesi gerekirken Eğitime Destek Platformu ve Milli Eğitim el ele verdi. Din ağırlıklı derslerin seçilmesi için öğrencilere yarışma adı altında adeta rüşvet verilerek, yönlendirme yapılıyor. Bu bir rüşvettir, kesinlikle yarışma değildir.”

Sözcü
Kırıkkale'de AKP'ye oy vermeyen köyler yolsuz ve susuz bırakılmış!340 izlenme
15 Temmuz'un sahte gazileri673 izlenme
ODTÜ'nün atanmış Rektörü Yozgatlıgil'e Almanya'da protesto! "Kayyumsunuz kara leke olarak tarihte yer alacaksınız"10 izlenme
Bursa’daki orman yangınının bıraktığı tahribat, gün ağarınca drone görüntüleriyle ortaya çıktı!63 izlenme
Belediye CHP'ye geçince skandal ortaya çıktı! 46 günde 37.5 ton “Lop eti” nasıl yediniz?124 izlenme
İşte sefalet yüzyılı: Vatandaş valilik önündeki çöpten yiyecek topladı28 izlenme
Bakan Bayraktar: "ABD ile 43 milyar dolarlık anlaşma yaptık"8 izlenme
THK’dan mesaj var: "Uçaklarımızı yangınla mücadeleye hazırlıyoruz"41 izlenme
Gerici Akit TV muhabirinin iftira dolu sorularına vatandaş öyle güzel cevaplar veriyor ki !
Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun ses kaydı ortaya çıktı! İşte kurultay günü yaşananlar
Tarımı ve çiftçiyi bitirecek hamle! Tarım ürünlerine sınırsız ithalat yolda!
Evinden taşınıp kiraya geçen emekliye sürpriz 'servet vergisi' uygulaması