Yurttaşlar 22 yıllık AKP iktidarının yarattığı yoksulluk girdabında boğuluyor. İktidar okulların ihtiyaçlarına, öğrenci, öğretmen ve velilerin taleplerine kulaklarını tıkamış durumda. PISA verilerine göre Türkiye’de her beş çocuktan biri parası olmadığı için okula aç gidiyor. Buna karşın Cumhurbaşkanlığı verilerine göre taşımalı eğitim gören ve öğle yemeği verilen öğrenci sayısı geçen yıl 2022’ye göre 166 bin azaldı. Yemek için ayrılan kaynak ise enflasyonun çok altında kalarak sadece yüzde 21,9 artırıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 20242028 dönemine yönelik yol haritası niteliğindeki Stratejik Planı’nda, öğrencilerin ve velilerin ücretsiz yemek talebine değinilmedi. 2022 yılında ise TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi görüşülürken muhalefet partileri okullarda 1 öğün ücretsiz yemek verilmesi için sunduğu ek bütçe teklifi vermişti. Bu teklif AKP ve MHP'li vekillerin oylarıyla reddedilmişti.
Son olarak 6 Şubat depremlerinden etkilenen kentlerde verilen ücretsiz okul yemeği de hiçbir resmi duyuru yapılmadan fiilen kaldırıldı.
Sivas'ta Dörteylül Ortaokulu'nda kantin işleten Ümit Alpan, 30 TL bedelli “askıda tost” uygulaması başlattı. Kampanyaya yurtiçi ve yurtdışından katılanlar oldu.
Devam eden kampanyada askıda tost bağışı 1248 oldu. Uygulamadan yararlanabilecek öğrenciler ise okulun rehberlik öğretmenleri tarafından belirleniyor. Kantinci Ümit Alpan, 2009 yılından beri kantin işlettiğini belirterek, "Her dönemde ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz oluyordu. Bu dönemde çok daha ihtiyaçlı ailelerin olduğunu tespit ettik. Eşimle birlikte nasıl bir uygulama yapabiliriz diye konuştuk. Daha sonra askıda tost uygulaması uygulaması aklımıza geldi" dedi.
Kaynak: DHA
Tele1
İmamoğlu’ndan Hürriyet’e sert tepki: Ayıptır, yazıktır, günahtır! Utanın! Düzeltin kendinizi!182 izlenme
Meral Akşener'in tribünlerdeki protestosu, Türkiye ile Çin arasındaki Milletler Ligi'nde oynanan voleybol maçına damgasını vurdu45 izlenme
Kasımda baskın yerel seçim olacak146 izlenme
Petrol Mühendisi Necdet Pamir yandaş rektöre zor anlar yaşattı! 'Ben 26 sene bu kurumda çalıştım. Sen 1 gün çalışmadın. Ben bilmiyorum da sen mi biliyorsun'352 izlenme
'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın: O dönemde arkamda bir güç vardı45 izlenme
Türkiye, OECD ülkeleri arasında gıda enflasyonunda açık ara zirvede30 izlenme
Elektriğe bir zam da denetimden gelecek!33 izlenme
KYK koşullarını protesto eden öğrencilere pişkin yanıt: "Babanızın evinde klima mı vardı?"23 izlenme
O masada olmayan yeğen de 'pastadan' payını aldı: Karayollarının 1.5 milyarlık ihalesi Reşitoğlu'na gitti
Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan bomba sözler 'Cumhuriyet'e sövenler gerizekâlı !'
Okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrencinin paylaşımı hayrete düşürdü
İstanbul’da en ucuz ve en pahalı kiraya sahip ilçeler belli oldu! İşte bölge bölge kira fiyatları