HDP Milletvekili Ömer Öcalan, 14 Ağustos 2024 tarihinde Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunarak amcası Abdullah Öcalan ile görüşme talebinde bulunmuştu. Ömer Öcalan X hesabından yaptığı paylaşım ile dün İmralı Adası’na giderek Abdullah Öcalan ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu.
Ömer Öcalan'ın paylaşımı şöyle:
"Sayın Abdullah Öcalan ile en son yüz yüze yapılan görüşme 3 Mart 2020 tarihiydi.
Biz aile olarak yıllar sonra 23 Ekim 2024 günü Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdik.
Bir yasal hak olan rutin aile görüşünün, koşullar ne olursa olsun devam etmesini istiyoruz."
Adalet Bakanlığı 22 Ekim tarihinde Ömer Öcalan’a başvurusunun kabul edildiğini resmi olarak bildirdi. Bu gelişme üzerine, Ömer Öcalan’a dün Bursa’nın Mudanya ilçesindeki askeri iskelede hazır bulunması gerektiği iletildi. Ömer Öcalan, sabah saatlerinde Mudanya İskelesi'ne yanaşan bir feribota alınarak İmralı Adası'na götürüldü.
Abdullah Öcalan ile Ömer Öcalan arasındaki görüşmenin sabah saat 11.00’de başladığı ve öğleden sonraya kadar sürdüğü kaydedildi. Bu 43 aylık aradan sonra yapılan ilk görüşme, hem siyasi hem de kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.
Abdullah Öcalan’ın, bu görüşmede tecrit koşullarının kaldırılması ve haberleşme imkânının sağlanması durumunda, silahların bırakılması konusunda bir rol üstlenebileceği mesajını verdiği ileri sürülüyor.
Ömer Öcalan, "23 Ekim tarihinde İmralı Ada Hapishanesi’de Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdim. Bu ziyaret aile görüşmesi kapsamında gerçekleşti. Sayın Öcalan görüşmede genel siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kamuoyuna şu mesajın iletilmesini istedi: Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim. Sağlığı iyiydi ve herkese çok selamı vardı" ifadelerini kullandı.

Sözcü
Bu hazine arazileri Katar’a satılacak!161 izlenme
Belediye otoparkının altından AKP’li başkanın saunası çıktı!50 izlenme
Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara'dan çok konuşulacak aşı itirafı! 'Türkiye'ye gelen Sinovac aşısı onaylanmış değil!'82 izlenme
AKP’li başkanın yaptığı bina oturulamaz halde, kendini böyle savundu: "Kalben müsterih ve rahatım"29 izlenme
Şoför korna çaldı ama duymadı! Raylarda yürüyen genç kıza yolcu treni çarptı!23 izlenme
Genç avukat yeni mezunların koşullarını gözler önüne serdi: "Asgari ücretin altında teklif eden işverenler var. Kendi ofisi olanlarda durum daha da vahim"31 izlenme
Erdoğan’a hakaretten 44 çocuk mahkûm16 izlenme
Özel'den Erdoğan'a Dolmabahçe yanıtı: "O lafı lügatından çıkarsın. Trump beni doğruladı Erdoğan'ı yalanladı"9 izlenme