Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in mali suçlar soruşturması kapsamında verdiği emniyet ifadesi ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında yöneltilen suçlamalara karşı Adıgüzel, herhangi bir suç işlemediğini ve bir suç örgütüyle bağlantısının bulunmadığını savundu. Ayrıca etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istemediğini belirtti.
Dosyada yer alan tanık beyanlarında, bazı yapı projeleri ve ruhsat süreçleri karşılığında para alındığı iddiaları yer aldı. Ancak Adıgüzel, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Belediyedeki teknik süreçlerin ilgili müdürlükler tarafından yürütüldüğünü, kendisinin doğrudan müdahalesinin olmadığını dile getirdi. Soruşturma dosyasında farklı tarihlerde düzenlenmiş çekler ve ödeme belgeleri de yer aldı. Bu belgelerin, belediyeye ilişkin projelerin mali süreçlerine ait olduğunu belirten Adıgüzel, söz konusu işlemlerin hukuka uygun şekilde yürütüldüğünü belirtti.
İfadede, bazı tanıkların belediyedeki ruhsat süreçlerinde para talep edildiği yönündeki iddialarına da yer verildi. Adıgüzel, bu kişilerin beyanlarını reddederek, herhangi bir kişi veya firmadan rüşvet almadığını ve yasa dışı bir para alışverişinin söz konusu olmadığını savundu.
Onursal Adıgüzel’e belediye başkanı seçilmeden önce babasına ve kuzenine aktarılan para transferleri soruldu. Ayrıca eşiyle ve babasıyla kuzeniyle yaptığı para hareketleri de soruldu. Adıgüzel miktarların küçük olduğunu aramızda yaptığımız para transferleridir sözleriyle yanıt verdi. Adıgüzel, "Bu para hareketleri rüşvet verdiği iddiasındaki kişi ile alimin banka hesap hareketleri arasında bir ilişki kurmaya elverişli değildir. Bu transferlerin bir kısmı belediye başkanlığı dönemimden öncedir. Benim veya yakınlarımın bu tarihlerde bu şahıslarla yan yana gelmesi ve parasal bir ilişki içerisine girmesi söz konusu olamaz. Ailem gelir sahibidir. Bu para hareketleri normaldir. Herhangi bir usulsüzlük söz konusu değildir” dedi.
Adıgüzel'in ifadesinde, "Uzun zamandır siyasetin içindeyim. Aktif siyaset yapmaktayım. Mal beyanım açıktır. Usulsüz olarak elde ettiğim herhangi bir kazanç veya mal varlığı yoktur. Bu zamana kadar kimseden herhangi bir maddi veya manevi bir menfaat talebim olmamıştır, olamazda. 3.kişiler tarafından ortaya atılan, gerçek olmayan iddialarla gecenin bir vakti gözaltına alındım. Bu süreci bütün olarak değerlendirdiğimde kişilerin ticari ve siyasi hırslarının hedefi oldum. Gece gündüz Ataşehir halkına daha iyi hizmet etmek için mücadele ettim. Gözaltı işlemine maruz kalmasıydım Cumartesi günü Ataşehir'in en büyük kütüphanesini açacaktım. Yine Ataşehir halkı için 22 Nisan'da dev bir spor ve sosyal tesis açılışı yapacaktım. Burada cezalandırılan sadece ben değilim. Aynı zamanda Ataşehir halkıdır. Üzerime atılan iftira ve suçlamaların tamamını reddediyorum. Herhangi bir suç işlemedim, bu yönde bir eylemde bulunmadım" ifadelerini kullandı.
Erdoğan’ın talimatıyla başlayan cami restorasyonu iki yıldır bitmedi98 izlenme
5 ayda yüzde 4.57’ye ulaşan enflasyon yüzde 4’lük zammı sildi süpürdü!59 izlenme
Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Özkiraz'dan Erdoğan'a kötü haber: 'İmamoğlu 6.5 puan kadar fark attı'96 izlenme
Serdar Sertçelik itirafçı olmak istedi: Flaş Daltonlar ayrıntısı64 izlenme
Asker cenazesinde CHP'nin çelengi camiden götürüldü!393 izlenme
Hiç Türkçe yok! İstanbul’un göbeğinde Arapça fiş kesiyorlar47 izlenme
Tutuklu BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen: "40 metrekarede 63 kişi kalıyoruz"13 izlenme
AKP’liler çöpten ekmek toplamayı savundu! 'Onlar keyiften alışkanlıktan yapıyorlar. Aç adam yok!'109 izlenme