Ordu’nun Aybastı İlçesi’nde bulunan Aybastı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 16 öğrenci, müdür yardımcısı K.Ç. tarafından sözlü ve fiziksel istismara maruz bırakıldıkları gerekçesiyle okul idaresine giderek şikayetçi oldu. Okul idaresinde ilk önce çocukların yazılı savunmaları alındı. Daha sonra savcılığa intikal eden olayla ilgili savcı, pedagog eşliğinde çocukların ifadelerine başvurdu.
16 öğrenciden bazıları sadece sözlü, bazıları ise hem sözlü hem de fiziki istismara maruz kaldıklarını ifadelerinde beyan etti. Öğrenciler, K.Ç.'nin, özel bölgelerine dokunduğunu ve kendilerine cinsel imalı söylemlerde bulunduğunu dile getirdi.
Öğrencilerin ifadelerinin ardından K.Ç. hakkında savcılık talimatıyla soruşturma başlatıldı. Fatsa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan K.Ç., Ünye Cezaevi’ne gönderildi.
Aybastı Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlayan soruşturma daha sonra Fatsa Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.
Fatsa Ağır Ceza Mahkemesi ise Aybastı Ağır Ceza Mahkemesi ile aralarında oluşan "zımni görev uyuşmazlığının giderilmesi" için dosyayı Samsun Bölge Adliye Mahkemesi'ne gönderilmek üzere Aybastı Asliye Ceza Mahkemesi’ne tevdi etti.
Kararda, “Yapılan incelemede, eylemin çocuğun cinsel istismarı suçunu oluşturduğundan ve sanığın üzerine atılı eylemlerin takdirinin üst dereceli mahkemeye ait olduğundan bahisle dosyanın Samsun Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.
Olayla ilgili hukuki süreç devam ederken Aybastı Belediyesi’nde çalışan bazı idarecilerin, şikâyette bulunan öğrencilerin ailelerine baskı yaparak ifadeleri geri çektirdiği öne sürüldü.
BirGün’e konuşan şüphelinin istismar ettiği bir öğrencinin velisi, “Bize ifademizi geri çekmemiz için bazı kişiler geldi. Görüşmede kendileri çocuklarının fotoğrafları ifşa olur ve çocukların bu durum siciline işler. İşe girerken karşılarına çıkar. Bu şikâyetten vazgeçin” denildiğini iddia etti.
K.Ç.’nin avukatı ise “Davada gizlilik kararı var” diyerek sorulara cevap vermedi.
K.Ç. isimli öğretmenin çocukların savcılığa verdiği şikâyetlerden yaklaşık 4 ay önce Aybastı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde müdür yardımcısıyken okul idaresi tarafından “çocuklara cinsiyetçi ifadeler kullanma” gerekçesiyle hakkında soruşturma açıldığı ve geçici olarak Aybastı Anadolu Lisesi’ne gönderildiği de ortaya çıktı.
Kaynak: BirGün
Gerçek Gündem
Dolar/TL 7,68'in üstüne çıktı! İşte piyasalarda son durum...49 izlenme
TOKİ Başkanı Ömer Bulut, kendisine tepki gösteren hak sahibi vatandaşı yumrukladı!34 izlenme
161 bin lira maaşlı Vakıflar Genel Müdürü Ersoy: Ecdadımızın amel defterlerinin kapanmamasına özen gösteriyoruz41 izlenme
AKP Genel Sekreteri Şahin'den Başkan Yavaş'a tehdit!67 izlenme
Merkez Bankası'ndan 33.3 milyar lira seçim avansı95 izlenme
'Kılıçlı Yemin Krizi'nde son perde: Teğmenler için Yüksek Disiplin Kurulu süreci başladı15 izlenme
Hüsnü Mahalli: Kanal İstanbul'a ne oldu?75 izlenme
Alev hattında son durum ne? İletişim Başkanlığı'ndan açıklama geldi11 izlenme
Bomba itiraf 'AKP'liler o korkuyla sandığa gitti!'
Veli Ağbaba Diyanet İşleri Başkanı'nı topa tuttu: "En zengin ülkenin Papa'sı Fiat 500'e, bizim Ali Audi A8’e biniyor"
Başkalarının üzerine yıkacaklar! Sağlık çalışanlarına form imzalatılıyor!
Depremzede annenin çaresizliği! "İcralık durumdayız, telefonumuza sürekli kaldığınız yere icra memurları gelecek diye mesajlar geliyor"