TELE1’de Tuncay Mollaveisoğlu ile Anında Manşet’e konuk olan usta oyuncu ve tiyatrocu Orhan Aydın, oyuncu Tamer Karadağlı’nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne atanmasını değerlendirdi. Atamayı ‘operasyon’ olarak niteleyen Aydın, Karadağlı’ya da yüklenerek şunları söyledi:
“AKPMHP başından beri sanat alanlarını devşirmek için her şeyi yaptılar ama bir türlü beceremediler. Başka bir şeyi de beceremediler hem devlet tiyatrolarında, hem devlet opera balesinde, hem Cumhurbaşkanlığı Senfonisi’nde hem Şehir Tiyatroları’nda bu operasyonları sık sık denediler ama olmadı. Çünkü hayata baktıkları çerçevelerine sığmıyor bu alanda üretilenler. Dans edeni de yok, oynayanı da yok, müzik yapanı da yok, ürünleri de yok.
Şimdi Tamer Karadağlı bahsine gelince bu arkadaş Gezi direnişinde ortaya çıkmış, halkın yanında durduğunu söylemişti ama birden bire saf değiştirdi. Sonra başka şey söylemeye başladı ve Cumhurbaşkanı ile Bahçeli’ye sevdasını dile getirdi. 79 yaşındaki bu cumhuriyetin en temel kurumlarından biri olan Devlet Tiyatroları’na genel müdür olabilecek hiçbir becerisi yoktur. 20 yıllık zaman diliminde iki tane oyunda oynamış, birinde 5, birinde 6 sahneye çıkmıştır. Dünya tiyatrosunu, Türk tiyatrosunu bilmez. Bir operasyonun işareti bu atamalar. Açıklama yaptı Tamer Karadağlı ve ‘Repertuara dokunmayacağım ama ikinci turda bakarız’ dedi. İkinci turda ne yapacağını merak ediyorum. Ya dünya klasiklerini içlerini boşaltacaklar ya da var olan repertuarı sürdürecekler. Ama bence bölge müdürlüklerini değiştirip kendisi gibi düşünen isimleri getirecek. Buna genç yaratıcılar ve arkasındaki kuşakların izin vermeyeceğini sanmıyorum. Tamer Karadağlı gelip geçici bir kukladır, ipi de başkalarının elindedir.”
Tele1
Diyanet'e 2020'de de rekor bütçe: 8 bakanlığı geride bıraktı!139 izlenme
Hukukçular dünyanın dikkat kesildiği Ayasofya kararını değerlendirdi90 izlenme
TÜSİAD YİK Başkanı Özilhan: "Mahşerin dört atlısı üzerimize geliyor"43 izlenme
Muharrem İnce’den Erdoğan’a yanıt!534 izlenme
Millet Bahçesi’nin otoparkı kafe müşterisine ücretsiz, piknikçilere ücretli!141 izlenme
Konserde kadını yumruklayan AKP Gençlik Kolları Başkanı serbest!31 izlenme
Erk Acarer ve Sedat Peker'in bomba iddialarına emniyet müdüründen yanıt!72 izlenme
Asu Kaya - Bahçeli görüntülerine CHP'li Arslan'dan sert tepki: "Asla kabul edilemez"26 izlenme
6 yıl önce Türkiye'den ayrılan futbolcunun enflasyon şoku gündem oldu: "Atatürk yok sıkıntı var!"
AKP'li ilçe belediyesi 6 milyonluk asfaltı söküp yeniden yaptı!
Son Dakika: TÜİK, Ocak-Mart 2022 dönemine ilişkin GSYİH verilerini yayınladı.
Eşi herşeyi anlattı! 'Kazandığı paraları günübirlik yiyordu!'