Orta Doğu'da gerilim tırmanıyor...
Irak'ın Süleymaniye ve Erbil kentlerinde peş peşe patlama sesleri geldi; ABD ise İran'ın Ahvaz, Sirik ve Buşehr kentlerine saldırı düzenledi.
Süleymaniye kentine füze ve kamikaze insan hava aracıyla saldırı düzenlendi.
Saldırı sonucu isabet alan bir noktada yangın çıkarken, bölgeye ambulansların sevk edildiği belirtildi.
Saldırının kim tarafından yapıldığına ilişkin bilgi verilmezken, konuya dair henüz resmi açıklama yapılmadı.
Erbil'in yerel medyasında kente insansız hava araçları (İHA) ile saldırılar düzenlendiği ve patlama sesleri duyulduğu belirtildi.
Patlama seslerinin, hava savunma sistemlerince imha edilen İHA'lardan mı yoksa hedeflere isabet eden saldırılardan mı kaynaklandığına ilişkin ise bilgi verilmedi.
Resmi makamlarından konuyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Erbil ve Süleymaniye'ye yönelik saldırıları kınayarak, saldırıların durdurulması çağrısında bulundu.
Irak'taki saldırıların ardından ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) İran'a yönelik yeni bir saldırı dalgası başlatıldığını duyurdu.
CENTCOM'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, TSİ 22.00'de İran'a karşı "yedinci gecede art arda" hava saldırılarının başlatıldığı kaydedildi.
Açıklamada, saldırıların "İran'ın askeri yeteneklerini zayıflatmaya devam etmeyi amaçladığı" ifade edildi.
İran devlet televizyonunun haberine göre, Hint Okyanusu’nda bulunan ABD savaş gemisi hedef alındı.
Haberde, İran kıyılarından Hint Okyanusu’nun kuzeyindeki bir ABD savaş gemisine akşam saatlerinde seyir füzesi fırlatıldığı belirtildi. Saldırının ardından savaş gemisinin geri çekilmek zorunda kaldığı aktarıldı.
İran’ın fırlattığı seyir füzesine ilişkin görüntüler ise devlet televizyonunda yayımlandı.
Sözcü
Video: x.com/ConflictTR
Diyanet personele doymuyor: 29 bin kişi daha alacak
İsrail basını açık açık yazdı: Mossad binlerce Kürt militanı İsrail'de eğitti
Mimar Ece Gürel'in ölüm nedeni belli oldu
Zikrullah Paşa kendi kadrosunu kuruyor
2017 referandumundaki mühürsüz oy skandalına CHP bu yüzden göz yummuş! Kılıçdaroğlu'nun tüm örgüte '10 dakika içerisinde' gönderdiği mesaj ortaya çıktı
Eski bakan Ertuğrul Günay: Ramazan, bayram, iftar, sahur… Siyasi istismara alet edilecek
Yargıtay'dan çok konuşulacak Bank Asya kararı!
Bahçeli'nin Osmaniyeli hemşehrileri dertli: "Etin rengini unuttuk!"
İŞKUR Genel Müdürü'nün seçmen yorumu: Beyinsizler...
Televizyon hokkabazı Rasim Ozan’dan skandal Öcalan iddiası: "Serbest bırakılıp oraya yerleştirilecek"
İran İsrail'i balistik füzelerle vuruyor, Demir Kubbe engelleyemiyor! İran füzelerinin İsrail’i vurma anları böyle görüntülendi
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına gökdelen tahsis edildi!
HÜDA-PAR liderinden alçakça sözler! "Kemalizm PKK gibi lağvedilmeli"
Ünlü anketçiden çarpıcı analiz: "Muhalefetin gerçek oyu anketlere yansımıyor"