CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, iktidara yakın medya ve AKP'liler tarafından hedef gösterilmesinin ardından sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.
Veli Ağbaba, "AKP Malatya İl Başkanı tecavüzcü arıyorsa, yanındaki erkek çocuklara tecavüz ederken basılan ve koruduğu il gençlik kolları yöneticisine baksın. Malatya için üzülüyorsa, biraz onurluysa bir aydır ses çıkarmadığı Yeşilyurt Belediyesi’ndeki insan kaçakçılığına baksın." ifadelerini kullandı.
Veli Ağbaba'nın açıklaması şöyle oldu:
Kendi hırsızlıkları, yolsuzlukları, istismarları ayyuka çıkınca telaşa düşen AKP Malatya İl Başkanı ve troller dün akşamdan itibarıyla Kale İlçe Başkanı ile ilgili ortaya atılan bir iddia üzerinden yine sistemli bir şekilde bana saldırıyorlar.
İddia edilen olaydan sonra başlatılan karalama kampanyasından anlaşılmıştır ki bazı AKP’lilerin derdi mağdura sahip çıkmak değil, siyaseten susturamadıkları bastıramadıkları Veli Ağbaba’yı itibarsızlaştırmaktır. Karın ağrılarının sebebini ise tüm Türkiye biliyor.
Böyle bir olayın olup olmadığını ortaya çıkarmak üzere savcıları göreve çağırıyorum.
O kişiye referans olan alçaktır, namussuzdur, şerefsizdir.
Referans olduğumu iddia edenler de alçaktır, namussuzdur, şerefsizdir.
Tecavüzcülere sahip çıkanlar alçaktır, namussuzdur, şerefsizdir.
Benim sahip çıktığımı iddia edenler de alçaktır, namussuzdur, şerefsizdir.
Biz bu iddiayı duyar duymaz gereğini yaptık, partimizle hukuki ilişkisini askıya aldık. Bundan sonrası yargının vereceği karara bağlıdır.
AKP Malatya İl Başkanı tecavüzcü arıyorsa, yanındaki erkek çocuklara tecavüz ederken basılan ve koruduğu il gençlik kolları yöneticisine baksın. Malatya için üzülüyorsa, biraz onurluysa bir aydır ses çıkarmadığı Yeşilyurt Belediyesi’ndeki insan kaçakçılığına baksın.
Parti olarak derhal gereğini yaptığımız halde böyle bir iddiayı kullanarak CHP’ye saldıranlar, hiç alakasız yere benim adımı olaya karıştırmak isteyenler de namussuzdur şerefsizdir, alçaktır.
Kim hayatının herhangi bir zamanında tecavüzcülere, tacizcilere sahip çıkmışsa o da alçaktır, namussuzdur, şerefsizdir.
İşte o açıklama:

İşte Ağbaba'nın o tweeti:

http://www.krttv.com.tr/gundem/ortaligikaristiracakbombaiddiah75695.html
Halkın cebinden çıkan para çok uluslu şirketlere akıyor16 izlenme
Dilan Polat'ın kocası Engin Polat ve Nihal Candan vücut diliyle mesaj mı gönderdi? Neden aynı işareti yaptılar?39 izlenme
İzmir’de korkutan kalabalık: Yurt dışından gelen var, önlem yok!132 izlenme
CHP’li belediye tasarrufla 9 ayda 37 milyon borç ödedi!194 izlenme
Kızılay yardımları cemaat yurtlarından çıktı!32 izlenme
Eylem Tok ABD’ye kaçırdığı firari oğlu için en ünlü hukuk bürosu ile görüşmüş21 izlenme
Sedat Peker ile ilgili bomba iddia! 'BAE’den başka ülkeye özellikle de bir ada ülkesine geçebilir'83 izlenme
İki ülke, iki yasa 1,3 milyon fark9 izlenme
Hazine garantili projeleri yapan firmalara AKP’den bir kıyak daha!
CHP'li vekil Haluk Pekşen'den büyük iddia '3 bakana yurt dışı yasağı konulmuş !'
Elektrik ve su faturasına zam mı geliyor? Bakan Bayraktar açıkladı
İş dünyası Kısa Çalışma Ödeneğinin uzatılmasını istiyor: İstihdamda derin yaralar açılır