Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde motorine gelen 3 lira 3 kuruşluk zamma vatandaşlar tepki gösterdi. Akaryakıt istasyonuna mazot almaya gelen bir vatandaş, "Ne düşüneyim, kötülükten başka bir şey yok. Çiftçiyim mazot alacak param yok. Tarlaları da ekemiyoruz boş kaldı, süremiyoruz da nasıl edeceğiz bilmiyorum" dedi.
Mazota gelen 3 lira 3 kuruşluk zama Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde vatandaşlar tepki gösterdi. Litresi 54 lira 16 kuruş olan mazot, gelen 3 lira 3 kuruşluk zamın ardından 57 lira 19 kuruş oldu. Zamma karşı vatandaşlar tepkilerini dile getirdi.
Bir vatandaş, "Bu ortama alıştık artık yapacak hiçbir şey yok ki. Çiftçilikle uğraşıyorum şimdi tarlaya gidiyorum ne yapacağımızı bilmiyorum. Traktörler tarlada çalışıyor. Şu an zor durum zaten hiç bir şey para yapmıyor. Ne yapacağımızı da bilmiyoruz Allah sonumuzu hayır etsin" diye konuştu.
Bir vatandaş, "Bıktık usandık yani görüyorsunuz mazot 60 lira olacak yılbaşına. Nereye gidiyor çiftçilerin hali belirsiz" diye yaşadıklarını anlattı.
Bir başka vatandaş da çiftçilik yaptığını belirterek, "Alıştık bu zamlara ne yapalım ki. Çiftçilik yapıyorum. Mazot zammı etkilemez olur mu? Tarlaları ekmeye çalışacağız, herhalde böyle giderse ekemeyiz" diye konuştu.
"Tarlaları da ekemiyoruz boş kaldı"
Bir başka vatandaş da "Alıştık hiç görmez olduk, 3 lira da koysa 13 lira da mecburuz almaya işimiz gücümüz. Çiftçilik yapıyorum ektiğimizi ekeceğiz ekemediğimiz kalacak ne yapalım" diye yaşadığını sıkıntıyı dile getirdi.
Bir vatandaş da sitemini "Biraz daha gelsin hatta, parası olan binsin olmayan binmesin, yapacak bir şey yok burada" diye dile getirdi.
"Ne düşüneyim, kötülükten başka bir şey yok" diyen bir çifitçi de "Çiftçiyim, mazot alacak param yok. Tarlaları da ekemiyoruz boş kaldı, süremiyoruz da nasıl edeceğiz bilmiyorum" dedi.
Halk TV
Kaynak: ANKA
Sosyal medya 'yorgun savaşçı' Ensar hemşireyi konuşuyor!
İBB'nin 2026 bütçe sunumu İmamoğlu olmadan gerçekleşti! "Bu başarı hücrelerde tutulan arkadaşlarımızın başarısıdır. Milletimizin parasını millete harcıyoruz"
Gökçek döneminden kalan borç Atatürk Orman Çiftliği'ni zarara uğrattı!
Nazan Öncel'den Erdoğan'a tepki! "Fahişelik mertebesine ne zaman erişiriz, bekleyelim görelim"
Özgür Özel: "O fotoğrafları Erdoğan çektirip servis ettirdi"
LGS'de şaibe iddiası büyüyor: Tek okulda 36 öğrenci 500 tam puan aldı!
Sedat Peker davasında yeni gelişme: Suçlamayı reddetti
Sağlık Bakanı açıkladı: 6.408 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.313.098’e, can kaybı da 48.524’e yükseldi!
‘Nasıl ki ANAP, Mesut Yılmaz’ın elinde sonlandıysa, AKP de damat eliyle yok edilecek’
AKP'den İlker Başbuğ’a savunma gibi suç duyurusu