Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen sahte diploma soruşturması kapsamında ortaya çıkan son ‘Osmanlı’ detayı, büyük dikkat çekti.
Kendisini sosyal medyada 'şehzade' olarak tanıtan, II. Abdülhamit’in 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu’nun İnönü Üniversitesi FenEdebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden aldığı belirtilen lisans diplomasının sahte olduğu tespit edildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan denetimlerde, Osmanoğlu’nun diploma almak için sahte belgeler düzenlediği ortaya çıktı.

Soruşturma dosyasına göre, iddianamede yer alan dikkat çeken isimlerden biri olan Abdulhamid Kayıhan Osmanoğlu adına sahte elektronik imza düzenlenerek, İnönü Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı S.D. üzerinden mezuniyet kaydı oluşturuldu. Bu kayıt, YÖK sistemine de işlendi ve Osmanoğlu eDevlet üzerinden kendisini mezun gibi görebildi. Fakat YÖK tarafından yapılan denetimler sırasında kayıtlardaki sahtecilik fark edildi.

Osmanoğlu’nun kendi adına kayıtlı telefon numarasıyla YÖK sistemi üzerinden defalarca mezuniyet sorgusu yaptığı da soruşturma belgelerine yansıdı.

Gazeteci Emrullah Erdinç, Osmanoğlu’nun sahte mezuniyet kaydının iptal edildiğini duyurdu. Sosyal medya hesabı X üzerinden bir paylaşım yapan Erdinç, şu ifadelere yer verdi: Kayıhan Osmanoğlu’nun diploma saltanatı sona erdi. Kendisini Osmanlı torunu olarak tanıtan Kayıhan Osmanoğlu’nun İnönü Üniversitesi Tarih Bölümü’ndeki mezuniyet kaydı iptal edildi.
Gerçek Gündem
Papara soruşturmasında çarpıcı iddia! Önce yasa dışı bahis şimdi FETÖ86 izlenme
İBB'de AKP dönemindeki bir skandal daha ortaya çıktı!45 izlenme
AKP İstanbul İl Başkanı Nuri Kabaktepe Halk Ekmek'te üretim yapılmadığını iddia etti, yalanı ortaya çıkınca tartışma çıkarıp davet edildiği fabrikaya girmeden kaçtı!51 izlenme
Erdoğan televizyona çıktı canlı yayında konuştu, Türkiye'ye maliyeti 90 milyar TL oldu!74 izlenme
Çocuk yurdundan skandal: Evlenmesi iyiliğine olur!186 izlenme
Özgür Özel'den Erdoğan'a: "Dostum diyordun, tek kelime edemedin"29 izlenme
Rusya’dan doğalgazda Bulgaristan’a yüzde 40 indirim!100 izlenme
Türkiye İhracatçılar Başkanı fabrikasını satışa çıkardı25 izlenme