CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir'de 'Her Gencin Hakkı: Nitelikli, Özerk, Demokratik ve Yaşanabilir Üniversite' paneline katıldı.
"Avrupa'da enflasyonda birinciyiz, genç işsizliğinde birinciyiz" diyen Özel, şunları kayda geçirdi:
"Üniversite özerkliğindeki yerimiz Kuzey Kore ile, Güney Sudan ile, Katar ile, İran ile aynı noktadayız. Her bir endeks bir kez daha ürpermemizi, bir kez daha ne durumda olduğumuz bize gösteren bir noktaya geliyor."
"Ne kötülük yaptılar, 23 senede biriken bir şey var. Ama bundan sonraki 23 yılda, 25 yılda AK Parti yok ama önümüzdeki seçimlerden sonra Türkiye'yi bu cendereden çıkaracak bir cumhuriyet hükümetini kurmaya talibiz."
Ana muhalefet lideri, devamında Türkiye siyasetinde en çok kullanılan terimlerden biri olan 'beka sorununa' değindi.
"Devlet Bey'le aramda bir fark var. O da beka sorunları tarif ediyor, ben de" ifadesini kullandıktan sonra şöyle devam etti:
"Onun beka sorununda 'Dünyanın tüm ülkelerinin Türkiye'de gözü var'. Ama ben başka bir beka sorunu görüyorum. Her dört gençten bir tanesi Türkiye'de kalmayı, üçü gelişmiş ülkelere gitmeyi hayal ediyor. Dünyanın gelişmiş ülkelerinin Türkiye'de hayal kurması beka sorunu değiltir. Türkiye'nin gençlerinin başka ülkelerde hayal kurması beka sorunudur. Valizlerini toplamış gençler.
Bunun iki evresi var. 2.5 3 yıl sürüyor ilk evresi. Ama o fikir yerleşince valizi yatağa atıp içini doldurmak 15 dakika. Gençlerin bir seçim daha kalmaya karar verdiklerini söylemiştim. Biliyorum zor, ama sandık da geliyor. Lütfen 31 Mart'ta verdiğiniz karardan vazgeçmeyin."
Özel, sabah saatlerinde aralarında NEFES yazarı Soner Yalçın da olduğu gazetecilerin savunmalarının alınmak üzere savcılığa götürülmesine de değindi. Bu işlemi 'gözaltı' olarak tanımlayıp şöyle konuştu:
"Bugün kalktık dünya kadar gazeteci gözaltına alındı. Ama taktik bu. Umudu örgütleyemeyenler korkuyu örgütlemeyi, tehdidi büyütmeyi yol seçmişler. Böyle kalabileceklerini düşünüyorlar.
Günün en karanlık zamanı sabahın en yakın olduğu andır. Kötüler kaybeder iyiler kazanır. Karanlık yerine aydınlık kazanır. Tembele karşı çalışkan, korkağa karşı cesur olan kazanır."
NEFES
CHP’den 100. yıl videosu: "Geçmişin mirasıyla yeni yüzyıla Ata'mızın gözünden bakıyoruz"54 izlenme
Suriye’ye kaçan IŞİD bağlantılı 14 kişilik aileyle ilgili sert çıktı: "Bu basit bir adli vaka değil"22 izlenme
Gülşen'in konserde AKP'li başkana ders verdiği video paylaşım rekorları kırıyor!69 izlenme
Olaylardan ailesinin etkilendiğini söyleyen Akın Gürlek'e tepki yağıyor27 izlenme
Kredi kartı kullanmayanlar dikkat! En az 5 bin lira ceza kesilecek56 izlenme
Vatandaştan, AKP'yi ve seçmenlerini özetleyen muhteşem konuşma! 'Kuran okumayı bilmeyen seçmenin, Kuran okuyor diye seçtiği adamların memleketinde yaşıyoruz!'94 izlenme
CHP'li Gökan Zeybek'ten 'Butlan'a karşı olay açıklama! "O kurultay kararını alacağız! 5. kez Genel Başkan olacak!"21 izlenme
Attıkları hava fişekler yangın çıkardı: Vatandaş isyan etti!25 izlenme
CHP’li Balbay ve Özkan’dan Başkan Çerçioğlu’na destek ziyareti
Gurbetçiler için tatil cenneti olduk: Son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı!
AKP Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı'ndan FETÖ paylaşımı!
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 'talimat' gibi yazı: Haydi öğretmenler camiye