Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, önceki gün Türkiye'ye resmi ziyarette bulunmuş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle karşılanmıştı.
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yaparak Selman’ın Türkiye ziyaretini protokol açısından tam bir rezalet olduğunu vurguladı.
“BU KÜSTAHLIĞA SESSİZ KALANLARA DA YAZIKLAR OLSUN”
Özel, ziyarete ilişkin şu ifadeleri kullandı:
* “Suudi Arabistan Prensi Selman’ın Türkiye ziyareti çok konuşuldu. Kaşıkçı cinayetindeki sorumluluğunu, o konudaki rahatsızlıkları çok dile getirdik. Ancak, Türkiye ziyareti protokol açısından da tam bir rezaletti. Tam bir küstahlıkla karşı karşıya kaldık. Bu küstahlığa sessiz kalanlara da yazıklar olsun.
* Türkiye’ye geldiği ilk andan itibaren, İngiltere kraliçesinin dahi, dünyada en çok kullanılan dil İngilizce demeyip, ‘merhaba asker’ diye selamladığı askerimizi kendi dilinde, ‘Selamın Aleyküm’ diye selamlayacak kadar küstahtı.
* Recep Tayyip Erdoğan’la çektirdiği fotoğraflarda, kendisinin babayiğit görünüp, Recep Tayyip Erdoğan’ın iki büklüm, muhtaç göründüğü fotoğrafları tercih edip, servis etmesi küstahlıktı.
* ‘Havaalanına kadar bakın beni uğurladı, biz onu valiye uğurlatıyoruz. O beni havaalanına kadar geldi, uğurladı’ diye fotoğrafları servis etmesi, kendisini yukarıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aşağıda olduğu ve onu alenen aşağıladığı fotoğrafı servis etmesi tam bir küstahlıktı.
Bakan Koca, corona verilerini açıkladı: Hasta sayısı 379.775’e, can kaybı 10.402’ye yükseldi!80 izlenme
Vergiler nereye mi gidiyor? İşte AKP'li belediyelerde dönen karanlık işler!77 izlenme
Sağlık Bakanı Koca corona verilerini açıkladı: 23.562 yeni vaka tespit edilirken, 214 kişi hayatını kaybetti, 35.083 kişi sağlığına kavuştu!74 izlenme
Ekrem İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul çıkışı: Bedeli çok ağırdır142 izlenme
IMF’den eksi rezervli Merkez Bankası’na müjde (!)77 izlenme
Sedat Peker'in danışmanı Emre Olur, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi31 izlenme
Afrin'de yaşayan Suriyeliler, Türkiye'deki Suriyelilerin geri dönmemesi için eylem düzenledi!25 izlenme
Ünlü ekonomistten kurda tsunami açıklaması: 'Dolar bir gecede 50 lirayı görebilir'21 izlenme