Geçen Kurban Bayramı’nda eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve iki iş insanı ile birlikte hac ziyaretinde bulunan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin görevinden alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamede, Keskin’in yerine yardımcısı Enes Çakmak getirildi ve hafta içinde Bakan Yardımcısı Enver İskurt’un da katıldığı devir teslim töreni yapıldı.
Sözcü'nün haberine göre; bağımsız bürokrat gibi hareket eden Hüseyin Keskin’in, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile arası iyi değildi. Son dönemde havaalanlarında yaşanan sorunlarda da Bakan ile Keskin ters düştü. Sorunlara müdahale etmekte geciken Keskin’in, Erdoğan ve Uraloğlu’nun ortak kararıyla görevden alındığı bildirildi.
DHMİ Genel Müdürlüğü görevinden alınan Keskin, haziran ayında ‘VIP hac’ seyahati ile gündeme geldi. Halen AKP Bursa Milletvekili olan Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Mustafa Varank, onun akrabası iş insanı İslam Cevahir, DHMİ Genel Müdürü ve THY Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Keskin ile Simit Sarayı’nın patronu Abdullah Kavukcu birlikte hac ziyareti yaptı. 4 kişinin Mekke’ye gidip geldiği özel uçak ise Abdullah Kavukcu’ya aitti. Erdoğan’ın bu VIP hac ziyaretine kızdığı öne sürüldü.
Kaynak: Sözcü
Gerçek Gündem
Yeniden değerleme oranı belli oldu26 izlenme
Özelleştirmedeki amaç belli oldu: TEİAŞ’ın özelleştirilmesinde hedef değerli araziler!36 izlenme
“Fişleyip İşten Atıyorlar!”521 izlenme
Halil Falyalı'nın infaz edilen sağ koluyla görüşen gazeteci Ayşemden Akın'ın korumaları kaldırıldı21 izlenme
Şimşek'in bahanesi şaşırttı! Yumurtayı da mı don vurdu?6 izlenme
Orman yangınlarıyla amansız mücadele sürüyor! Bursa ve Karabük yangınlarında son durum14 izlenme
AKP'nin Ankara adayından çakarlı lüks araba şovu33 izlenme
Okullarda illere göre ara tatil uygulaması için geri sayım başladı24 izlenme