Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sözcü gazetesi davasına değinen Özel, şu şekilde konuştu:
“Sonuçta bu konuda iki gazete ceza almış oldu, Sözcü ve Cumhuriyet. Burada yapılan iş elbette halkın haber alma özgürlüğü üzerinde bir baskı kurmaktır, basın özgürlüğü üzerinde yaratılan bir baskıdır, tazyiktir, muhalif kalemleri susturmaya yönelik bir tazyiktir ama sonuçta hizmet ettiği en önemli nokta FETÖ ile mücadeleyi sulandırmaktır. Herhalde bu karardan en çok gerçek FETÖ’cüler memnundur.
“FETÖ İLE MÜCADELEYİ SULANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”
Elbette basın özgürlüğü açısından, halkın haber alma hakkı açısından kara bir gündür, kara bir karardır, masum bir karar değildir. Doğrudan doğruya ileride mutlaka ortaya çıkacaktır ki bu kararın alınmasına katkısı olanlar gerek mahkeme sürecinde gerekse başka merkezlerde FETÖ ile mücadeleyi sulandırmaya çalışmaktadırlar.”
BAKAN KURUM’A KANAL İSTANBUL YANITI
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Kanal İstanbul ile ilgili açıklamalarına dikkat çeken Özel, şöyle dedi:
“DSİ’nin bu ayın başında bundan 20 gün önce biz Nisan’da söyledik İstanbul’un suyunun yarısı gidebilir, bunu neden ÇED raporuna koymadınız yazısı var, Sayın Murat Kurum’a sormak lazım İstanbul’un susuz kalacağı bilimsel değil diyor, Devlet Su İşleri’nde bu raporları yazanlar, Devlet Su İşleri için çalışan bilim adamları bilim insanları oranın değerli mühendis kadroları değil mi? Bu konuda en yetkin kadrolar Devlet Su İşlerinde değil mi? Bunları Sayın Murat Kurum’a hatırlatmak lazım.”
“JEST İŞÇİYE DEĞİL İŞVERENEYMİŞ”
“Asgari ücret Erdoğan’ın jestini bekliyordu” diyen Özel, şöyle dedi:
“Biz bu jesti merakla bekledik. Jestin ne olduğuna bakıyorduk. Kendi maaşını 7 bin lira arttıran Erdoğan’ın emekçinin bütün gün alın teriyle göz nuruyla çalışan üreten emekçinin Erdoğan’dan görüp göreceği 304 lira olmuştur. Ama meğerse jest işçiye değil, işvereneymiş. Dün gördük ki Erdoğan’ın tavrı emekten değil sermayeden yanadır.
İşçiye, emekçiye herhangi bir jesti yoktur. Şöyle bir istatistiği üzülerek paylaşmak isteriz. Bir asgari ücretle bir işçi ve ailesi bir ay geçiniyor, o asgari ücreti saray 23 saniyede harcıyor. Sarayın Erdoğan’ın deyimiyle Külliye’nin 23 saniyelik masrafı bir asgari ücrete denk gelmiştir. Bir ay otur, barın, ısın, ailenin karnını doyur, çocuklarını okula yolla, bütün hepsi için sana yeten bu para saraya 24 saniye yetmemekte 23 saniyede sarayda tüketilmektedir.”
TBMM BAŞKANI’NIN SÖZLERİNE YANIT VERDİ
TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un açıklamalarına işaret eden Özel, “Yeni hükümet sisteminde parlementerler bakanlara hasrettir. Kendisi parlamentoyu güçlendireceğim derken nöbetçi bakanlık uygulaması olmuştur. Bir oda açılmıştır. Bir bakan orada milletvekillerinin görüşlerini dinlemektedir. Belediyelerin ‘beyaz masa’ uygulaması gibi.”
“ÇOK BEKLER”
Bir basın mensubunun, “Cumhurbaşkanı’nın Kanal İstanbul ile ilişkin açıklamalarına ne diyorsunuz, CHP’yi eleştiriyor” sorusuna Özel, şu yanıtı verdi:
“Sayın Cumhurbaşkanı ‘CHP ona karşı buna karşı’ deyip hatta cümleyi de şöyle tamamlamış demiş ki her şeyin yerli ve millisini yaptık ama ana muhalefetin yapmadık ana muhalefet partisini istediği kalıba döküp öyle bir muhalefet partisi imal etti bu özgüven oradan geliyor MHP’yi istediği kalıba döktü, bu benim istediğim gibi muhalefet şimdi öyle bir ana muhalefet beklentisi var. Çok bekler.”
“TAVRIMIZ ŞÜPHESİZ HAYIR OLACAKTIR”
Libya Tezkeresine ilişkin soruya Özel, “Tavrımız şüphesiz ‘hayır’ olacaktır. Cumhurbaşkanı söylüyor ki ilk yapılacak iş 2020 yılında Libya’ya asker gönderme diyor, CHP olarak Libya’ya asker gönderme tezkeresine sonuna kadar karşı tutum içinde bulunacağımızı hem Meclis’teki muhalefetimizle hem de oylarımızla bunu ifade edeceğimizi söylüyoruz. Askerimizin Libya çöllerinde yeri yok. Bugün askerimizi oraya bir maceraya sürüklemeye çalışıyorlar” yanıtını verdi.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/ozgurozelasgariucretsarayda23saniyedeeriyor262111h.htm
Kesenin ağzını açan Erdoğan'ı üzecek veriler38 izlenme
Atatürk'e lanet okuyanlara işlem yapılmazken, Atatürkçü ilahiyatçı Cemil Kılıç’a tweetleri nedeniyle hapis cezası verildi!99 izlenme
Katarlı yetkiliden tank palet fabrikası açıklaması!123 izlenme
AKP'li vekil fuarı gezdiğine kimseye inandıramadı! "Kendini mi kopyaladı?"21 izlenme
AKP, kadınları hedef alan imama destek verdi: 'Durduğumuz noktayı ilan etmektir'46 izlenme
İnce’den sert çıkış: Devlet yöneticileri, suç sayılan fiillerle ilgili meydan korosu oluşturmaz105 izlenme
Burası İstanbul ! Suriyelilerin keyifleri yerindeyken Mehmetçiği Katar'a göndermek vatana ihanettir !204 izlenme
Kılıçdaroğlu polis baskınından rahatsız olmuş: Dilekçeyi kendisi vermişti23 izlenme
Özgür Demirtaş AKP'nin herkesten sakladığı ama bütün dünyanın bildiği listeyi paylaştı!
Neden madde fiyatları açıklanmıyor? TÜİK'ten eleştirilere yanıt: 'Dayak yedik'
Hataylı çocuklardan İmamoğlu'na duygusal mektup: "Sevgili Ekrem Amca, yaşadığımız o felaketten sonra her zaman bizim yanımızda oldunuz. Biz de her zaman sizin yanınızdayız"
Ankara'daki TUSAŞ tesisine terör saldırısı!