CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Büyük üzüntü ve şaşkınlıkla izliyorum. Sayın Erdoğan teslim olmuştur. 'Bize normalleşme yaramıyor, CHP'ye yarıyor' sözlerine teslim olmuştur. Erdoğan'ın ifadelerinin tamamı sorunlu" dedi. Özel, sokak röportajındaki sözlerinin ardından tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu'nun sözlerinden alınanlar için Dilruba adına özür dilediğini söyledi. Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sıra sende" diyerek özür dilemeye davet etti.
AKP Milletvekili Hulusi Akar katıldığı etkinlikte yaptığı konuşmada eğitimin amacının Allah korkusu ve kuldan utanma olduğunu belirtirken, "412 yaş çocuklara Allah korkusu verilmezse ateistle mi uğraşacaksınız LGBT ile mi?" ifadelerini kullandı. Akar'ın sözlerine tepki gösteren Özel, "Hulusi Akar'a bakınca kazı kazan var ya biz Hulusi Akar'ı kazı kazan gibi kazıdık, altından bir siyasal İslamcı çıktı. Hulusi Akar ilk göreve geldiği günlerden son güne kadar bir siyasi İslamcıdır." dedi.
Özel şunları kaydetti:
Ne demişim de özür dileyeyim? Dilruba adına Dilruba'nın sözlerinden alınan varsa Dilruba adına özür dilerim. Şimdi sıra Erdoğan'da.
Ben de Erdoğan'a diyorum ki kendisinin özellikle CHP'li seçmenleri hedef alarak terörist, çürük ya da ağzıma alamayacağım ifadelerle sürtük dediği ifadeler çok sayıda kişiyi üzdü. Sayın Erdoğan da onlardan özür dilesin, Türkiye yeni bir aşamaya geçsin.
Ben kötü bir söz söylemedim benim dilenecek bir özrüm yok ama Dilruba'nın sözlerini madem bize mal ediyorlar ben özür diliyorum.
Hadi Sayın Erdoğan da bir adım atsın o da söylediği sözler ve AK Partililerin söyledikleri adına CHP'li ve AKP'li olmayanları üzen bütün ifadeleri için özür dilesin. Türkiye normalleşmede yeni bir adım daha atsın. Millet bunu istiyor. Ben üstüme düşeni yaptım. Bakalım Sayın Erdoğan bunu yapabilecek mi? Yaparsa teşekkür ederim.
Türkiye Narin'e yas tutarken Erdoğan'ın Dilruba'ya, teğmenlere ve Hulusi Akar'ın o ifadelerle kullandığı bütün ifadeler son derece sorunlu ifadeler. Teğmenler kılıç çattılar ya, yıllardır yapılan bir yeminden bahsediyoruz. Geçen sene gittiler ve hep birlikte kapalı spor salonunda yaptılar. Bu sene de siz ayrıldıktan sonra o ritüeli yaptılar. Bu insanlara sırf birilerinin gazını almak ve birilerinin istediği gibi kutuplaşmak için hesap ödeteceğiz yaklaşımları son derece sorunlu. Bu ifadeleri bir an önce terk etmesini, bu meseleyi suni sorun hale getirmemesini düşünüyoruz.
Hulusi Akar'a bakınca kazı kazan var ya biz Hulusi Akar'ı kazı kazan gibi kazıdık, altından bir siyasi İslamcı çıktı. Hulusi Akar ilk göreve geldiği günlerden son güne kadar bir siyasal İslamcıdır. Arkadaşlarının deyimiyle su akar Hulusi Akar. Darbe olsa başarılı olsa başa geçecek kişi başarısız olunca yine bir göreve geldi. Bu da Türkiye'nin talihsizliğidir. Ben ona diyeceklerimi Meclis Genel Kurulu'nda söyledim zaten.
Sözcü
Adana'da Nişanlı Çift Başlarından Vurularak Öldürüldü29 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan seçim videosu: '10 milyon Suriyeli yetmedi 20 milyon daha mı gelsin? Bu artık bir seçim değil, referandumdur'37 izlenme
İmamoğlu’nun mazbatası için son dakikalar… Tutanaklar teslim edildi!188 izlenme
Yeni görüntüleri çıktı: Rusya balistik füzelerle böyle vurdu48 izlenme
Terör örgütüne finans sağladığı gerekçesiyle hapis cezası almıştı: Emir Sarıgül yurtdışına kaçtı iddiası12 izlenme
Son seçim anketi açıklandı! MHP'nin oyu yüzde 5.71110 izlenme
AKP ilçe başkanından torpil mektubu: Yandaş, işsiz kalmıyor!145 izlenme
Mersin-Gaziantep demiryolunun Çeliği İngiliz’den kârı Rönesans’ın32 izlenme
CHP'de ilk kez bir genel başkan 'sanık' sıfatıyla mahkemeye çağrıldı: Suçu 17-25 Aralık'ın kritik ismine 'Hırsız' demek
Donarak Şehit olan askerin ailesinin yaşadığı yer...
Ankara Büyükşehir'in dudak uçuklatan araç faturası!
Bomba kulis: Erken seçim için o tarih konuşuluyor