Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesinin 21 Mayıs tarihinde UYAP sistemine yüklediği 'mutlak butlan' kararı ile yeniden CHP Genel Başkanlığına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Mayıs'ta Ankara Valiliğine verdiği iki dilekçe ile CHP Genel Merkezinin polis zoruyla tahliye edilmesini talep etmişti.
Çevik kuvvet polisinin CHP'nin garaj kapısını girerek başlattığı müdahale sonucunda bina Kılıçdaroğlu ve ekibine tahsis edilirken, 'İBB Borsası' davasının şüphelilerinden olan avukat Mehmet Yıldırım, CHP Genel Merkezine girerek çektirdiği pozu sosyal medya hesabından "Arınma" notu ile paylaşmıştı.

Söz konusu paylaşım CHP'nin seçilmiş lideri Özgür Özel'i adeta çileden çıkardı.
Özel’in iddialarına göre, Yıldırım, İBB soruşturması kapsamında tutuklananlara giderek ‘etkin pişmanlıktan’ yararlanarak ifade vermeleri karşılığında kendilerini serbest bıraktıracağını vadetti. “Milyonlarca dolarlık bir dosyadan” bahsettiğini vurgulayan Özel, avukatı Türkiye Barolar Birliğine, savcıyı da HSK’ya şikayet edeceklerini bildirdi.
ÖZEL'İN TUTUKLANMASI İÇİN SAVCILIĞA BAŞVURDU
Bu gelişmelerin ardından avukat Yıldırım, Özel hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına 'sıra dışı' bir başvuruda bulundu.
SuperHaber'in haberine göre, İBB borsası iddiasıyla hakkında soruşturma açılan Avukat Mehmet Yıldırım, Özgür Özel'in "Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüsten" tutuklanması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe verdi.
Yıldırım dilekçesinde Anayasal düzene karşı suçların dokunulmazlık kapsamında olmadığını ileri sürerek Özel'in acilen tutuklanmasını talep etti.
Sözcü
AKP'li adayın kızına adres teslim kadro! Psikolog kadrosundan girip veznedar olmuş32 izlenme
Mola veren otobüsü 'bozuk' diye haberleştiren A Haber'i RTÜK'e şikâyet etti!62 izlenme
Emekli maaşı zammı belli oldu24 izlenme
Dogecoin vurgunu! ‘Thodex’ten daha büyük bir dolandırıcılık’92 izlenme
İhraç edilen teğmenlerin bölük komutanı TSK’ya dönüş davası açtı!32 izlenme
Vatandaş eve kapandı elektrik faturası kabardı!79 izlenme
Bakan Ersoy: "Hiranur Vakfı'na bir başmüfettiş görevlendirildi"58 izlenme
Türk Lirası’nın içler acısı halini 20 saniyede böyle özetledi54 izlenme
3 yıldır açılması beklenen fabrikanın arazisi TOKİ’ye verildi!
Haftası dolmadı, butlan yönetiminde koltuk kavgası başladı
Atatürk düşmanı hurmacı umreye gitti, Arap kardeşlerinin KFC'de tavukları götürdüğünü görünce hayal kırıklığı yaşadı
Narin cinayetiyle ilgili yeni iddialar! Narin'in köpeği Prenses nerede?