CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol , yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek bir öneri sunduğunu ve onay almasının ardından bu teklifi Özgür Özel’e ilettiklerini ifade etti.
Buna göre, Kılıçdaroğlu’nun genel seçime kadar genel başkan olarak görevine devam etmesi, Özgür Özel’in ise parti içinde aktif görev almayı sürdürmesi önerildi. Seçim sonrasında Kılıçdaroğlu’nun milletvekili olması ve Meclis Başkanı yapılması, Özgür Özel’in ise süreç içinde cumhurbaşkanı adayı olabilmesi veya seçim sonrasında genel başkanlığı üstlenmesi teklif edildi.
TV100'ün haberine göre Gürsel Erol, yapılan görüşmede Özgür Özel’in teklifi kabul etmediğini açıkladı. Erol’un aktardığına göre Özel, bu teklifi kabul etmesi halinde mevcut süreç ve genel başkanlık tartışmalarıyla ilgili meşruiyet tartışmalarını kabul etmiş olacağını ifade etti.
Özel’in ayrıca kurultayın toplanması gerektiğini belirterek, genel başkanlık görevine ilişkin sürecin bu şekilde sonuçlanması gerektiğini dile getirdiği aktarıldı.
Erol’un açıklamasına göre Özgür Özel, söz konusu öneriye ilişkin değerlendirmesinde, “Bu formülle seçime girersek yüzde 10 oy alamayız” ifadelerini kullandı.
Görüşmenin ardından teklifin kabul edilmediği ve sürecin bu şekilde sona erdiği bildirildi.
Sözcü
Doğalgaza gelen zamdan sonra Türkiye'yi bekleyen en önemli tehlike!24 izlenme
Ekonomist İbrahim Kahveci AKP'nin yağma düzenini anlatıyor '82 milyon insan 5 şirket için çalışıyor !'1179 izlenme
AKP’de istifalar durmuyor: 3 ilçe başkanı istifa etti107 izlenme
İstanbul’da göle dönen sokaklar havadan görüntülendi: Megakent şiddetli yağışa teslim oldu47 izlenme
Ankara'da mide bulandıran olay: Babası 2 kez hamile bıraktı50 izlenme
33 milyarlık ‘istisna!’139 izlenme
AKP'li isim 'Devletin dini adalettir' diyerek partisinden istifa etti48 izlenme
Terör örgütü PKK eteğindeki taşları döktü24 izlenme
Erdoğan'ın 'Millet tamam derse çekiliriz' açıklamasına yanıt Twitter'dan geldi 'TAMAM!'
Türkiye Pınar’a ağlarken Erzurum'da sokakta kadına şiddet!
İki anket, iki farklı sonuç: Birinde AKP, diğerinde YENİ Parti zirvede
Memur hüsranda başkan sefada! Memur-Sen Başkanı’nın maaşı şoke etti!