Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Kurban Bayramı'nın birinci gününde, evindeki elektrki panosuna bakmaya giderken elektrik akımına kapılmış, ağır şekilde yaralanmıştı.
Hemen hastaneye kaldırılan Zeyrek yaşam mücadelesini kaybetmiş, son yılların en büyük, en geniş katılımlı cenaze töreniyle toprağa verilmişti.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gençlikten beri arkadaşı, yoldaşı olan Ferdi Zeyrek'in kazasını haber alır almaz soluğu hastanede aldı.
Arkadaşını ve ailesini bir an olsun yalnız bırakmayan Özgür Özel vefat haberinden sonra da sürecin tüm aşamalarında oradaydı.

Ferdi Zeyrek toprağa verilirken kabre giren Özgür Özel'in o görüntüsü çok konuşulmuş, vefası, yoldaşlığı takdir toplamıştı.
O güne ilişkin çok çarpıcı bir detay daha ortaya çıktı.
Miting nedeniyle gittiği Bayburt'ta İsmail Saymaz'a konuşan CHP Lideri Özgür Özel, Ferdi Zeyrek7in cenazesini de bizzat yıkadığını söyledi.
Özel şöyle konuştu:
Çok yakın arkadaşım. 20’li yaşlarımızdan tanışırız. Ben Eczacı, o Mimarlar Odası Başkanı olduğumuz yıllarda; Manisa’da kent suçlarına, Sümerbank’ın özelleştirilmesine, Beyaz Fil’in satılmasına, Gediz’in kirletilmesine karşı birlikte mücadele ederek başladık. Ben onu aktif siyasete soktum, çok başarılı olacağını biliyordum. Belediye başkanlığı hayali olan birisiydi. Birlikte hayallerimizi gerçekleştirdiğimiz bir arkadaştı. Ferdi Zeyrek'in bir kız kardeşi var. Eşi de dört kız kardeş. Cenazeyi yıkamak da, mezara indirmek de bana düştü.
Özgür Özel, "Neden siz yıkadınız" sorusuna da şu yanıtı verdi:
Bunu aileden birinin yapması gerekiyor. İki hocaya bırakamazsın cenazeni. Kimsesiz cenazesi gibi yıkanmaz o. Orada biri olacak. Hatta çok yakın bir arkadaşı daha var, Manisaspor eski Başkanı Emre Asker. Onu da çağırdım. İkimiz içerideydik. Ben yıkanmasına yardım ettim, yıkadım. Ondan sonra kefenledik. Normali bu. Manisa’da böyle yaşıyoruz. Herkes yapıyor. Millet şey bekliyor. Bir adam genel başkan olunca kimliğinden sıyrılsın, yeni kıyafet giysin. Normal yaşantımızda nasılsak, öyleyiz biz.
Kılıçdaroğlu'na bağış için kuyruğa girdiler38 izlenme
AKP'li belediyede çalışan işçi intihara kalkıştı! 'Biz işçiyiz, hayvan değiliz! Selahattin başkan bizi sömürdüğün yeter!'55 izlenme
Binlerce dönüm Hazine arazisi daha haraç mezat satılacak!61 izlenme
Ünlü anketçiden Erdoğan'a olay eleştiri: "Adam açık açık eğleniyor!"71 izlenme
Metin Akpınar'dan Muharrem İnce'ye tepki: "Normal bir insan bunu söyleyemez"39 izlenme
TSK'ya ait kamp Katarlılara mı satıldı?380 izlenme
CHP'nin 23 Nisan başvurularına valiliklerden yasak!101 izlenme
Atatürk'e hakaret eden Fatih Tezcan’a koruma polisi mi verildi?131 izlenme
İmamoğlu’ndan Bakan Kurum’a yanıt: Bu tasarıyı hazırlayan hangi akılsa...
İtirazları tek tek çöken AKP, şimdi de YSK'yı hedef aldı!
Gazetecilerin bulunduğu bölgeye roket düştü: NTV muhabirinin Gazze sınırındaki zor anları
Diyarbakır’da, İsrail protestosunda Burger King'e taşlı sopalı tekbirli saldırı