YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, “Yeni Parti” ismiyle ilgili bir iltibas kararı verilmesi ihtimaline ilişkin, “Beklemiyoruz ama böyle bir karar verilirse de, isimde küçük bir değişiklik yaparak devam ederiz. Bu partiyi toplum kurdu ve sahiplendi. Karşılaştığımız her zorluğun farkında. Böyle bir şey olduğunda da biz bu ‘yeni’ adını terk etmeyi düşünmüyoruz” dedi.
Özel, söz konusu durumda “Yeni” adını koruyarak isim değişikliğine gidebileceklerini belirtti.
İsim tartışmasının hukuki boyutuna da değinen Özel, konuyla ilgili Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'la temasta bulunduğunu ancak görüşmelerin henüz sonuçlanmadığını ifade etti.
Yeni Arayış’tan Murat Aksoy'a konuşan Özel, “Kendileri başvuruda bulunmuşlar. Biz de buna karşı hamlemizi yapıp, gerekli savunmamız mahkemeye sunacağız” diye konuştu.
Anayasa Mahkemesi’nin karar vermesini istediklerini belirten Özel, konunun kamuoyunda “partiye kapatma davası açılmış gibi” tartışılmasının yanlış olduğunu söyledi.
Sözcü
Memleketin geldiği son nokta! Onlarca kişi gündüz vakti sokak ortasında uyuşturucu kuyruğuna girdi, polis baskın yaptı!67 izlenme
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Akli melekeleri yerinde mi orada ciddi endişelerim var48 izlenme
Madenci yakınını tekmeleyen Yusuf Yerkel koltuğuna oturdu67 izlenme
Oyuncaklardan ÖTV alınacak mı? GİB açıkladı34 izlenme
Bir zamanlar en yakınındaki hukukçudan Erdoğan'a zehir zemberek mektup! 'Hukukçu geçinen çakallar'38 izlenme
Suriyeliler Türkiye’de kalsın projesi AB yetkilisi ve Bakan arasında imzalandı43 izlenme
Erdoğan’a anket şoku! Tüm sistemi çöktü… Seçmen partiyi terk ediyor185 izlenme
Kaftancıoğlu’ndan Soylu’ya: "Bukalemun bile olamazsın, değişik!"46 izlenme
25 milyar liralık zarar ve çocuk yemeği! Kaynak gerçekten yok mu?
AKP'ye 20 sene oy veren vatandaştan İmamoğlu'na: "Hakkınızı helal edin, CHP’ye oy vereceğiz seçimlerde"
Köyünde kurduğu serada 20 ton mantar üretiyor! Yıllık kazancı 1 milyon 400 bin lira
Hulusi Akar’dan CHP’li Özel hakkında suç duyurusu!