Anasayfa1
13 Mayıs 2026 ( 10 izlenme )
Reklamlar

Özkan Yalım'ın ek ifadesi ilk günden boşa düştü!


Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, CHP Kurultayı öncesi delegelere burs vaadi iddiasıyla ilgili ek ifade verdi. Yalım, ödemelerin delegelerin çocuklarına burs olarak yapıldığını savundu ancak söz konusu delegelerin bir kısmının bekar olduğu, bir kısmının ise çocuğunun bulunmadığı ortaya çıktı.



CHP’nin geçtiğimiz kurultay süreciyle ilgili yargıya taşınan "delege borsası" iddialarında yeni bir gelişme yaşandı. Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu ek ifadede, banka kayıtlarına yansıyan para transferlerinin "eğitim yardımı" olduğunu iddia etti.

"BURS VERDİM" SAVUNMASI

Yalım, ifadesinde şunları söyledi: "Söz konusu paralar, partili yol arkadaşlarımızın üniversitede okuyan çocuklarına verilmiş tamamen insani yardım amaçlı burslardır. Seçimle veya delege iradesiyle bir ilgisi yoktur."

LİSTEDEKİ İSİMLER ŞAŞIRTTI

Ancak Yalım’ın "çocuklarına burs verdim" dediği 12 kişilik delege listesi incelendiğinde çarpıcı gerçekler gün yüzüne çıktı. Yapılan incelemede, burs verildiği iddia edilen isimlerden 4’ünün bekar olduğu, diğer 3’ünün ise henüz okul çağında olmayan küçük çocukları olduğu ya da hiç çocuğunun bulunmadığı belirlendi.

"SİYASİ ETİKLE BAĞDAŞMIYOR"

Halk TV'nin ulaştığı bilgilere göre, soruşturma dosyasına giren bu çelişki, yargı kaynakları tarafından "ifadenin hayatın olağan akışına aykırı olduğu" şeklinde yorumlandı. Muhalif delegeler ise yaptıkları açıklamada, "Eğitim yardımı adı altında delegelerin iradesine ipotek konulmaya çalışılmıştır. Bu durum siyasi etikle bağdaşmaz" ifadelerini kullandılar.

Soruşturma süreci, banka dekontları ve delege beyanları üzerinden derinleştirilerek devam ediyor.

tele2haber.com

Kaynak: Halk TV

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Çiftçi isyan etti! DSİ sulama için baraj kapaklarını açmadı, çifti tarlasını zehirle suladı! Ürünler kurudu, balıklar öldü Merkez’e adrese teslim ihale uyarısı! Afganistan’da yakalanan IŞİD sorumlusundan Türkiye itirafı! 'Son durak Türkiye' Milli Piyango’nun devredilmesinin ardından oyunlarla ilgili soru işaretleri büyüdü!