Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu AKP'ye transferinden sonra gündemden düşmüyor. Çerçioğlu'nun "aklandım" dediği Aziz İhsan Aktaş dosyasının tekrar açıldığını ve ifadelerin alınmaya başlandığını Türkiye'ye Sözcü TV duyurmuştu. Şimdi de Çerçioğlu'nun aile şirketinin usulsüz kazancına ve imar rantına dair rapor Sözcü TV'ye ulaştı.
Raporda söz konusu arazinin Çerçioğlu Ailesi'nin turizm şirketine ait ve Sultanhisar ilçesinde bulunduğu var. Buna göre 2016 öncesi bu arazi turizm tesisi olarak planlandı fakat yapılaşma şartları detaylıca belirtilmedi. Söz konusu parseldeki zeytinlik vasfına dahil olan alanlar da planlamaya dahil edilerek genişletildi. Bu plan değişikliği için Sultanhisar Belediyesi'nin resen talebi, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edildi. Büyükşehir belediye meclisi onayı nedeniyle taşınmaz maliklerinden herhangi bir plan ücreti alınmadı. Böylece büyük bir kamu zararına neden olundu. Yatırılması gereken tutar 2016 rayiçlerine göre 2 milyon TL idi.
Söz konusu arazinin de içinde bulunduğu alanda 2018'de imar planına esas jeolojik etüt raporu hazırlandı. Bölge toprak kayması riski bulunan erozyon bölgesi olarak ilan edildi. Çünkü rapora göre parsellerin çok yakınından 3 adet diri fay geçiyordu. Buna rağmen Çerçioğlu'nun ailesi şirketine ait parsel ve üzerinde bulunan otel raporun kapsadığı alanların dışında bırakıldı.
Çerçioğlu ve beraberindeki ilçe belediye başkanları AKP'ye katılmadan iki gün önce 12 Ağustos 2025'te çarpıcı bir belediye meclis kararı alındı. Sultanhisar'daki araziye dair imar planı revizyonu onaylandı. Bu planlamayla birlikte yapı yasaklı bölgeler kapsamından da çıkartılmış oldu. Karar bununla da sınırlı kalmadı. Ayrıca otelin bitişiğinde bulunan ve yasaklı bölge kapsamındaki arazi de yapılaşmaya dahil edildi. Yasaklı bölgeler kapsamından çıkartıldı. Böylece otel emsali bir imarın izni çıkartılmış oldu. 11 bin 720 metre kare emsal yapılaşma hakkına kavuşturuldu. Hem haksız kazanç sağlandı hem de 5 bin metrekare ilave yapılaşma izni çıkartıldı.
Revizyon öncesi planda bulunan yol dahi kaldırıldı. 3350 metrekarelik alan otel imarına dahil edildi. Yolun ayrıca parsel malikine satılmasının da önü açıldı. Emsal değerine göre hesaplandığında yolda kazanılan ilave inşaat alanı yaklaşık bin metrekareye denk geliyor. Ayrıca planlama bölgesinde kamuya terk edilmesi gereken alan oranı bu bölgeye özel olarak yaklaşık yüzde 78 civarında bırakıldı. Mevzuat gereği bu oranın en az yüzde 4045 arasında olması gerekiyordu.
Sözcü
Çok gecikmeden bir tarihi rekor daha! Dolarda son durum277 izlenme
Katar Kraliyet Ailesi için yapıldı! Yalova'da inşa edilen sarayın yapımı bitti45 izlenme
Son KHK'deki talan maddesi: Vergiler bakın nereye gidecek?573 izlenme
Van Valisi açıkladı: O hata çok pahalıya patladı! Normalleşme için atacağımız adımları ötelemek zorunda kalacağız76 izlenme
Ankara’da ekmeğe zam!32 izlenme
Mahkeme kararı öncesi İmamoğlu'na halktan yoğun ilgi20 izlenme
İsrail’den Mısır’a tehdit: Bombalarız30 izlenme
İstanbul’da toplu ulaşıma zam24 izlenme
Bloomberg: "Kamu bankaları bugün piyasaya 1 milyar dolar sattı"
Valilik tarafından düzenlenen 30 Ağustos töreninde CHP'li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'a saygısızlık! Plastik sandalye verdiler
MSB açıkladı: Makam aracıyla insan kaçakçılığı yapan tuğgeneral için yeni karar
KGF kredisini ödeyemeyen firmaya piyango!