Pakistan'ın bağımsızlık günü olan 14 Ağustos'ta meydana gelen korkunç olay bir kaç gün sonrasına kadar rapor edilmedi.
Korkunç olay, Pakistan'ın bağımsızlık günü olan 14 Ağustos'ta meydana geldi, ancak birkaç gün sonrasına kadar rapor edilmedi. Mynet'te yer alan habere göre, polis günler sonra yaptığı açıklamada TikTok videosu çekerken bir kadının cinsel saldırıya uğradığını, havaya fırlatıldığını ve kıyafetlerinin yırtıldığını söyledi.
Polis merkezi, şu ana kadar toplam 66 şüphelinin tespit edildiğini ve sorgulanmak üzere alındığını, iki polis memurunun da olayla ilgili ihmali olduğu iddiasıyla açığa alındığını doğruladı.
Kimliği açıklanmayan kadın, Cumartesi günü 400 yüz kadar erkekten oluşan bir kalabalık kendisine saldırdığında Lahor kentindeki bir parkta çekim yaptığını ve kendisine yüzlerce erkeğin saldırdığını ifade ederek şöyle konuştu: Çıplak kaldım, kıyafetlerimi paramparça ettiler. Birkaç kişi bana yardım etmeye çalıştı ama kalabalık çok büyüktü ve beni havaya fırlatmaya devam ettiler.
Olayla ilgili haberler Pakistan'da tepkiye ve öfkeye neden oldu. Kadınlara yönelik düzenli olarak saldırganlık ve şiddet raporlarının olduğu bir ülkede kadınların özgürlüğü ve güvenliği konusunda soru işaretleri yarattı. Kadın hakları örgütleri faillerin yakalanması ve en yüksek cezaya çarptırılmasını talep etti.
Pakistan Halk Partisi Başkanı Bilawal Butto Zerdari, olayın "Toplumumuzdaki bir çürümeye işaret eden her Pakistanlıyı utandırmalı" gerektiğini söyledi.
Olayın videosu sosyal medyada hızla yayıldı ve Pakistanlı kullanıcılar olaya karışan erkeklere karşı yasal işlem ve hatta ölüm cezası talep etti.
İddia: Fatih Terim Seçil Erzan’ın evinde kaldı
Yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye kazanan numara belli oldu: 2026 Milli piyango sonuçları sıralı tam liste
Rektör bey, 11 milyona saray kapısı yaptırıyor!
SGK düğmeye bastı: Yüz binlerce kişinin emekliliği iptal edildi
Ümit Özdağ'ın avukatından tutuklama talebi sonrası flaş sözler! "Kervanın yolda düzüldüğü bir soruşturma"
Ortaya çıktıklarında sosyal medya çalkalanmıştı: İşte muhafazakârların en çok izlenen eğlence partileri
“Rus askerleri, Ukraynalıların kendilerine hediye ettikleri çörekleri yedikten sonra zehirlenip öldü”
Narin soruşturmasında serbest bırakılmıştı: Diyanet, Tavşantepe imamı hakkında soruşturma açtı
Öğrenci Andı için harekete geçildi! Eğitim-İş Genel Basın Yayın Sekreteri açıkladı "Bakanlık yetkilileri suç işledi"
100 tam puan aldı ancak temizlikçi kadrosuna girdi