Su kaynaklarına santral kurulmasına olanak sağlayan düzenleme, TBMM Çevre Komisyonu’ndan geçti. Düzenleme ile Türkiye’deki tüm göller “kuraklık ve kirlilik” tehdidi ile karşı karşıya kalacak
AKP’nin hazırladığı, Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Çevre Komisyonu’nda kabul edildi. Teklif, ÇED’lerle ilgili tepki çeken bazı maddeleri çıkartılarak kabul edildi ve Genel Kurul’a gönderildi.
Çevre Komisyonu’nda kabul edilen Kanun Teklifi’nin bu haliyle Genel Kurul’dan geçmesi durumunda Türkiye’deki su kaynakları enerji santralı kurmak isteyen şirketlerin kullanımına açılacak.
Teklifin su kaynaklarında kirliliğe ve kuraklığa yol açacağı gerekçesiyle eleştirilen 20’nci maddesi, “Su alanlarında (deniz, tabii ve suni göller) imar planı kararı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca yenilenebilir enerji kaynak alanı olarak ilan edilen alanlarda yenilenebilir enerji üretim santralleri yapılabilir” şeklinde düzenlendi.
Enerji santrallarının su kaynaklarını tüketeceğini ifade eden CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, BirGün’e yaptığı açıklamada, geri dönüşü olmayan bir yola girildiğini ifade etti. Karaca, “Bundan böyle parasını veren her kimse suları özgürce kirletebilecek” dedi. Egzos emisyonlarına, deniz, akarsu ve göllere atık bırakan deniz araçlarına kesilecek cezaların daha da arttırılması için verdikleri önergenin AKP’lilerin oylarıyla reddedildiğini de hatırlatan Karaca, “Kıyılarda enerji hatları, deniz ve göller dahil tüm su alanlarında ‘yenilenebilir enerji yatırımları’ adı altında projeler yapılacak ve bu projelerle canlı çeşitliliği ile su kaynağı yok olacak. Buna karşı tüm çevre ve sivil toplum örgütlerinin duyarlı olması, tepkisini ortaya koyması gerekiyor” şeklinde konuştu.
https://www.birgun.net/haberdetay/parayiverengollerikurutacak237065.html
En borçlu belediyeden 1,3 milyon TL'lik türbe gezisi27 izlenme
AKP'li belediye başkanına 'Bunca yıl emek verenler, sudan sebeplerle işten atılıyorsa, hala akraba çeteniz kimi isterse, belediyede o çalışıyorsa…' diyen AKP'li meclis üyesinin sözü 2 defa kesildi!41 izlenme
CHP'li belediye kendi tarım arazilerinde ekim yapacak!86 izlenme
Ayasofya'nın bir kapısının daha kemirildiği ortaya çıktı26 izlenme
Süleyman Soylu'nun iddialarına İBB'den resmi yanıt36 izlenme
Yenikapı’dan notlar: Eski kalabalıklar yok, öğretmenler lise öğrencilerini getirdi273 izlenme
İhsan Eliaçık 'Tek adamlığın dini adı firavunluktur !'573 izlenme
TOGG borcama döndü: 'Erdoğan her yere hediye götürüyor'25 izlenme
Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, eski çalıştığı şirkete 3 farklı ihale verdi!
Ünlü ekonomistten Türkiye'ye demokrasi uyarısı: "Demokrasinin sonbaharındayız"
'Litresi 20 liraya çıkacak' diyerek yeni zamları yazdı: Akaryakıt, doğal gaz, elektrik...
Her iddiası yalan çıktı! CHP ve İBB soruşturmalarının kullanışlı tanığı: Tolgahan Erdoğan