Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bulunan Yıldırımlar Holding bünyesindeki Eti Krom maden işletmesinde çalışan 100 işçinin işine 31 Aralık 2024'te son verildi.
Şirketin, ilk başta işsizlik maaşından da yararlanılmaması için kod-22 ile işlerine son verilen işçilere uzlaşma sözleşmesi imzalaması üzerine işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden sözleşmenin feshi olan kod-4 ile çıkartma gerçekleştirdi.
Elazığ'da bulunan Eti Krom Yıldırım AŞ'ye ait maden ocaklarında çalışan işçiler 2 Temmuz 2024'te grev kararı almıştı.
11 Temmuz 2024'te iş yerine gelen Eti Krom Yıldırım AŞ sahibi Ali Rıza Yıldırım, yaptığı toplantıda işçileri azarlayarak, "Eti Krom ailesi 1463 kişi. Şu anda azınlık. İş hakkı fes, bu kadar basit. Bunların hepsinin yerine adam alabiliriz. Çünkü çoğunluk devam ediyor. Bunlar devam etmeyenler, örgütlenme olmuş. Örgütün de başı belediye başkanı. Bu şirketin başkanı kim? Belediye başkanı neden benim sahama girip, size hocalık ve imamlık yapıyor. Bana tarih anlatma. Sen yoktun ben burayı devletten sıfır aldım. Yarın da herkesi kapının önüne koyarım. Burası kapanır” diye ifadeler kullanmıştı.
Yapılan eylemlerin ardından 17 Temmuz 2024'te Eti Krom Yıldırım AŞ'de çalışan işçilere yüzde 15 zam ve 3 maaş ikramiye verilmesi kararlaştırılmıştı.

Nefes
Rezalet ! Kur'an Kursunda, falaka ve kemerli dayak kameralara yakalandı !
Tutuklu eski Tunceli Valisi onu işaret etmişti: Süleyman Soylu'dan Gülistan Doku açıklaması
"İzin kullanmadım” demişti: Gökçek 647 gün izi yapmış
Ankara'da tablo çok vahim! Ankara Tabip Odası "Yoğun bakım üniteleri doldu!"
Süreç rafa mı kalkıyor dedirten adımlar art arda geldi! Önce Van kayyumu ardından Mardin kararı
Asgari ücret zammı 2019’da ne kadar olacak? Asgari ücret için 2019’da kaç lira zam bekleniyor?
ÖSYM, üniversite sınav sonuçlarını neden açıklamıyor? Milyonlarca öğrenci ve aileleri bekliyor
Dünya ekonomik krizin eşiğinde! Hürmüz Boğazı neden önemli, en çok hangi ülke etkilenir?
Prof. Dr. Ercan'dan İstanbul'da hissedilen deprem sonrası ilk yorum! "Her şey olağan, kaçışmaya gerek yok"
Lüks oteller şahane, yardıma bol bahane
Bakan Koca açıkladı: 11.094 yeni vaka tespit edildi, 60 kişi hayatını kaybetti, 5.215 kişi sağlığına kavuştu!
Artan fiyatlar isyan ettirdi: "Diri diri mezara sokma günü geldi"
Polisten vatandaşlara FETÖ uyarısı
'Mekik düşüren' tarikat liderinden yeni açıklama: Tarikatımızda bu tür kerametler vardır