Hayat pahalılığı her geçen gün artarken vatandaş, çarşı pazarda alışverişi unuttu, meyve sebzeye bakmakla yetinir hale geldi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Faiz sebep, enflasyon sonuç” cümlesini kurduğu günden bu yana vatandaş “fiyat sebep, açlık sonuç” dedi ve millet açlığa mahkum hale getirildi. İzmir Alaçatı’da semt pazarında çekilen fotoğrafta kirazın kilogramının 1.000 TL, incirin 500 TL olduğu görüldü.
HALKIN %82’Sİ DARDA
Para o kadar değersizleşti ki fotoğrafta pazarcının pos makinesini de tezgahın baş köşesinde tuttuğu görüldü. Pazara tomar tomar para taşıyamayan vatandaş, kredi kartlarına sarıldı. Bu durum Asal araştırmanın yaptığı anket çalışmasına da yansıdı. Ankete göre ekonomik zorluk yaşamadığını söyleyenlerin oranı yalnızca yüzde 9.5’te kalırken, vatandaşların yüzde 53’ü zor geçindiğini, yüzde 29.4’ü geçinemeyip borçlanmak zorunda kaldığını belirtti. Vatandaşların yalnızca yüzde 4.2’si kenara para ayırabildiğini aktardı. Kalan yüzde 3.9’u ise soruya cevap vermedi. Ankete göre toplumun yüzde 82.4’ünün geçim sıkıntısı çektiği görüldü.
YAZ GELDİ, FİYATLAR DÜŞMEDİ
Çarşıpazardaki fiyatların yüksekliğiyle birlikte ‘yaz aylarında meyvesebze ucuzlar’ sözü de tarihe karışmış oldu.
Sözcü
Soylu'nun Fatih Faruk Özer ile fotoğrafındaki üçüncü kişi kendi öz yeğeni çıktı!118 izlenme
Putin durdurulamıyor! Kiev'i ateşe çeviren Putin'den bir tehdit daha41 izlenme
Belediye başkanı tutuklanmıştı! Taciz mağduru çocuk hayatını kaybetti20 izlenme
Antalya’daki teleferik kazası sonrası ilk rapor açıklandı: Kazanın nedenleri tek tek sıralandı33 izlenme
Yeni yasama döneminde milletvekili seçilmeyenlerin dosyaları işleme konuldu: Kılıçdaroğlu'nun ifadeye çağrılması bekleniyor47 izlenme
'Yenidoğan Çetesi' davasında ara karar: 3 sanık tahliye edildi31 izlenme
Sedat Peker işaret etmişti: İfşalarla ilgili soru soran eski bakana ‘hakaret’ soruşturması!70 izlenme
Bu akıl üniversitede rektör: "Demokrasi isteyen kafirdir, tevbe etmezse öldürülmelidir"484 izlenme
Akkuyu’da çok tartışılan 35 milyar dolarlık alım garantisi!
Kredi kartlarındaki batak çığ gibi büyüdü: Haciz memurları kapıya dayanmaya başladı
‘La Kasa Da Para Yok’ paylaşımı yapan 26 yıllık bankacı işten çıkarıldı!
Yurttaşa tasarruf çağrısı; belediyeye 4.5 milyonluk mobilya!