Tarihi bir yükselişe geçen enflasyon, semt pazarlarına yansıdı. Fiyatlardaki artış vatandaşı düşündürürken, pazar esnafı da yüksek maliyetlerle karşı karşıya kaldı. Geçtiğimiz yıllara göre giderleri üç kat artan esnaf, vatandaşın dikkatini çekmek için tezgahları ilginç mesajlarla süsledi. Denizli'de ‘sosyete pazarı' adıyla bilinen Çarşamba Pazarı'nda patates ve soğan satan bir esnaf, enflasyon rakamlarını düşük açıkladığı için eleştirilen Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) gödermede bulunarak, tezgahına “Benim günahlarımı da TÜİK hesaplasın” yazdı.

Vatandaş etiketlere bakıp bir kere daha düşünürken, esnaf da tezgahına taşıdığı mesajlarla hayat pahalılığına gönderme yaptı.
DERTLİ GEZEN TAVUK
Kentteki Pelitlibağ Pazarı'nda ise esnaf Mustafa Bostan, “Kaynana dili gibi acı” etiketiyle vatandaşın ilgisini çekmeye çalıştı. Maliyet artışlarına dikkat çeken Bostan, “Geçen yıl kilosu 20 lira olan poşetin şimdi 700 gramı 40 lira” dedi. Tezgahını “Ben zaten hep yarım koli alıyorum”, “Param yok çocuğum çok diyene kredi kartı geçerlidir, Garibank”, “Dertleriyle baş başa gezen tavuk” ve “Yumurta zammına erişim engeli geldi” yazılı etiketlerle süsleyen Mustafa Düzgün de “Hem ilgi çekmek hem de mesaj vermek için için bunları yazdım. Deprem zamanı, ‘İnsanlar evini terk etmek zorunda kaldı, kimileri masasını terk etmek zorunda kalmadı' yazmıştım. Bu mesajlarla hayat pahalılığına da göndermede bulunuyoruz. Fiyatları uygun tutmaya çalışıyoruz. Maliyetler ise üçe katladı” dedi.

Acı biberin kilosu pazarda 60 liraya dayandı. Esnaf, etike tin üzerine kaynana benzetmesi yaptı.
Pazarda bir kilogram biberin 25 TL'ye satıldığını söyleyen pazarcı esnafı Mustafa Bostan, “25 liraya biber mi olur? Vatandaş nasıl alsın? Bu biberin 1015 liradan satılıyor olması gerekirdi. O zaman herkes yiyebilirdi. Şimdi parası olan yiyor. Vatandaş gelip 10 liralık biber alıyor”
diye konuştu.

Yumurtada indirim yapan bir esnaf, “Zamma erişim en¬geli geldi” etiketiyle yasakları eleştirdi.
Denizli'deki Pelitlibağ Pazarı'nın esnafları arasında yer alan Salih Erenler ise “Alım gücü ihtiyaca göre değişiyor. İnsanların ihtiyacı varsa parasına pek bakmıyor. Satışlarda bir değişiklik yok. Biz insanlara espritüel yaklaşmak istedik. Farkımız olsun istedik” diye konuştu. Pazara alışverişe gelen ve sebze, meyve fiyatlarının etiketlerini işaret eden bir vatandaş ise “Fiyatlar ENAG'a göre normal, TÜİK'e bakarsan değil” ifadelerini kullandı.
Sözcü
Yurttaşlar TÜİK verilerine inanmıyor: "TÜİK yalancı bir kurum, söylediği hiçbir şeye inanmıyorum. Bu hükümeti değiştirmek gerekiyor, bilinçli oy kullanmamız gerekiyor"29 izlenme
Hulusi Akar’a zor sorular: PKK’nın elinde ‘zorla alıkonan’ vatandaşlarımız var mı?93 izlenme
Sedat Peker'in 'Demirören' iddialarının ardından Ziraat Bankası'ndan 750 milyon dolarlık kredi açıklaması53 izlenme
Euro ile maaş alan gurbetçinin keyfi yerinde 'Allah bu iktidarı başınızdan eksik etmesin. Alacağım daha çok daire var'50 izlenme
Enflasyon rakamları açıklandı: 36 ayın zirvesi görüldü, dolarla birlikte fiyatlar da uçtu!54 izlenme
Metin Külünk '10 bin dolar' sorusuna 'saygı' diyerek cevap verdi60 izlenme
Güllü'nün patronu Ferdi Aydın, Güllü'yü kızı Tuğyan Ülkem Gülter'in öldürdüğünü iddia etti! "Keşke annemi bu şekilde öldürmeseydim diye itirafı var"34 izlenme
Atatürk resimli belediye tabelalarını kıran şüpheli adli kontrolle serbest bırakıldı!49 izlenme
TOGG'la konvoy yapıp yerli malını teşvik için marketlerde alışveriş klibi çeken AKP'li başkan, gitti Amerikan malı TESLA aldı!
Sağlık Vakanı Koca açıkladı: 23.846 yeni vaka tespit edildi, 31.322 kişi sağlığına kavuşurken, 257 kişi hayatını kaybetti!
Sosyolog Semih Turan'dan çarpıcı tespit: "Önce bu rejimden çıkılmalı"
Kahramanmaraş’ta 7.4 şiddetinde deprem: Can kaybı artıyor