Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e hakaretten dolayı 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası alan ve aldığı cezayı şeref madalyam diyerek sosyal medya hesabından paylaşan akademisyen Furkan Bölükbaşı'na Sabah yazarı Hilal Kaplan sahip çıktı.
Marmara Üniversitesi ‘Araştırma Görevlisi’ Furkan Bölükbaşı'nın paylaşımını alıntılayan Hilal Kaplan, "İfade özgürlüğü savaşçıları sessiz çünkü dertleri ifade özgürlüğü değil; bize istedikleri gibi hakaret etme ve sindirme özgürlüğü.." ifadelerini kullandı.

Marmara Üniversitesi ‘Araştırma Görevlisi’ Furkan Bölükbaşı, 2017 yılında sosyal medya ve Ekşi Sözlük’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hakaret içerikli paylaşım yaptı, yorumda bulundu. CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, avukatı Taner Kazanoğlu aracılığıyla Bölükbaşı hakkında suç duyurusunda bulundu. Bölükbaşı’nın “Atatürk’ün hatırasına hakaret etmek, Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik etmek, Suç işlemeye tahrik etmek, Halkı birbirini öldürmeye tahrik etmek” suçlarını işlediği belirtildi.
Bölükbaşı hakkında Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’unda düzenlenen Atatürk’e ‘alenen hakaret etmek ve sövmek’ suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Bölükbaşı davanın 23 Şubat 2021 tarihli karar duruşmasında paylaşımı kendisini yapmadığını ve Ekşi Sözlük’teki yorumlarının da suç unsuru oluşturmadığını ileri sürdü.
Dört Türk devleti, KKTC'yi 'işgalci güç' ilan etti62 izlenme
Maduro ve eşi New York'ta yargılanacak20 izlenme
Doğalgaz faturalarını nasıl düşürebiliriz?38 izlenme
Bir içki grubuna daha zam geldi32 izlenme
Ziraat’tan krediyi aldı, 28 gün sonra konkordato ilan etti!1229 izlenme
Yedi büyük hastanede testler taşerona! Koronavirüs testleri de Menzilci’nin şirketine gitti87 izlenme
AKP’li hukukçulardan iddianame yorumları! Eksikleri tek tek saydılar29 izlenme
Diploma çetesi bunu da yapmış! Depremde ölen avukatın mezuniyet bilgilerini değiştirmişler!27 izlenme
CHP'den 'noter onaylı' imza açıklaması
İstifa haberleri geldi: Borsa çakıldı
Müjdat Gezen, Bak Nebati Efendi diye açık mektup yazdı, meydan okudu!
Lübnan Al-Mayadeen TV, Hizbullah'ın İsrail tanklarını vurduğu anların görüntüsünü yayınladı: "3 İsrail tankını vurduk ölüleri için gelenleri pusuya düşürdük"