Anketler, Diyanet İşleri Başkanlığı’na duyulan toplumsal güvenin giderek azaldığını ortaya koyarken başkanlığın personele yönelik gerçekleştirdiği kurum içi anketin sonuçları da çarpıcı tabloyu ortaya koydu. Anketin sonuçlarına göre, başkanlık personeli en çok hac, umre ve yurtdışı görevlendirmelerindeki adaletsizlikten yakındı.
Diyanet kaynakları, merkez teşkilatında görev yapan bin 800 personel bulunmasına karşın ankete katılımın, “Anketi ve yönetimi protesto” gerekçesiyle düşük olduğunu belirtti. Anketin sonuçlarının, “Kesinlikle paylaşılmaması” konusunda personelin uyarıldığı da iddia edildi.
Kişiye özel umre turları ve “VIP umre gezileri” tartışması da anket sonuçlarına yansıdı. Edinilen bilgiye göre, “Hac, umre ve yurtdışı görevlendirmelerde personele adil davranıldığını düşünüyorum" seçeneğine, “Kesinlikle katılmıyorum” diyenlerin oranı yüzde 50’yi aştı. Özellikle hac ve umre görevlendirmelerinin genellikle aynı personele yapıldığını savunan Diyanet kaynakları, “Kurum içi adalete olan güven azalıyor” yorumunu yaptı.
Başkanlık personelinin, "Diyanet'te çalıştığını" rahatça ifade edememesine yönelik haberlerin yayılmasının ardından ankete, "Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çalıştığımı her ortamda çekinmeden rahatça ifade ederim" bölümü eklendi. Diyanet’te çalıştığını çekinmeden ifade ettiği belirtenlerin oranının beklenenden düşük olduğu, buna karşın Diyanet'te çalıştığını çekinmeden ifade edebildiği görüşüne, “Kesinlikle katılmıyorum” diyenlerin oranının yüksek olduğu savunuldu.
İddiaya göre bazı Diyanet personeli anket formuna, “Promosyonuma dokunma” yazdı. Anketin sonuçlarının Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı tarafından Ali Erbaş'a sunulduğu, Erbaş’ın ise “Sonuçlar paylaşılmasın” dediği öne sürüldü.
BirGün
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman nikahından sonra Saray'a koştu!109 izlenme
Fuara giden İSKİ personeline bol keseden harcırah!117 izlenme
Erdoğan'ın bekçilerinin ilk icraatı belli oldu: Tekel bayileri artık erken kapanacak!1083 izlenme
Torpilli yeğen tecavüzle suçlandı: Bakanlık bu skandalla çalkalanıyor28 izlenme
TCMB "Dijital Türk Lirası ile ilk ödeme işlemi başarıyla tamamlanmıştır"41 izlenme
32 ilde seçim anketi: İktidarın oy kaybı yüzde 15’i aştı!55 izlenme
CHP'ye kıskacın nedenini merak eden bu ankete baksın! Muhtemel 3 adaya da yeniliyor33 izlenme
İBB, AKP yönetimindeyken AKP'li isimlere 78 milyon lira burs vermiş!63 izlenme
İmamoğlu seçim maratonuna başladı! İşte İstanbul sloganı
Rusya, Türkiye'ye sığır eti tedarik etmeye başladı!
Kılıçdaroğlu'na çekilmesi için baskı yapıldığı iddia edilmişti: İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu'nun telefon görüşmesi ortaya çıktı
Muharrem İnce'nin yakın akrabası Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı