Suriye’de öldürülen bir teröristle daha PKKYPG’nin bir bütün olduğu bir kez daha ortaya konuldu. MİT’in Haseki vilayetine bağlı Kamışlı’da düzenlediği operasyonda 20082012 yıllarında Karadeniz, Tunceli ve Bingöl kırsalında 11 güvenlik görevlisinin şehit edildiği kanlı saldırının faili olmaktan aranan Şervan Halep kod adlı Hasan Cihad Bekir öldürüldü.
SON OLARAK ABD'LİLERİN YANINDAYDI
Suriye’nin Haseki vilayetinde Kamışlı İlçesinden Nusaybin sınırındaki hudut birliklerine yönelik saldırı hazırlığı içinde olduğu tespit edilen PKKYPG’nin Haseki bölge komutanı Hasan Cihad Bekir, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın düzenlediği nokta operasyonla öldürüldü. Haseki’de barındığı tespit edilen teröristin bulunduğu PKKYPG’ye ait binaya düzenlenen operasyonda öldürülen teröristin son olarak IŞİD’li teröristlerin ve ailelerinin rehin tutulduğu ABD Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı birliklerin de ziyaret ettiği Hol
Kampı'nda ABD’lilerin yanında görüntülenmişti.
TERÖRİSTBAŞINDAN İDEOLOJİK EĞİTİM ALDI
Suriye uyruklu terörist 30 yıldan beri terör örgütü PKK’nın Suriye, Irak’ın kuzeyi ve Türkiye sınırları içinde birçok bölgede kanlı saldırıların planlamasını yapmaktan aranıyordu. Hasan Cihad Bekir, 1993 yılında da Abdullah Öcalan’ın barındığı Şam’daki sözde Mahsun Korkmaz Akademisi'nde bizzat teröristbaşından ideolojik eğitim almış ve bir dönem yakın korumalığını yapmıştı. Bekir’in, Şırnak ve Siirt kırsalındaki Kato, Gabar, Cudi, Kel Mehmed, Çırav, Herekol, BestlerDereler bölgelerinde güvenlik güçlerine karşı çok sayıda saldırıda yer aldığı yakalanan ve teslim olan teröristlerin teşhis ve ifadelerinde yer alıyor.
ÜST DÜZEY SORUMLUYDU
Terörist, 20082012 yıllarında Tunceli, Bingöl, Erzincan kırsalı ile buradan açılım grubu içinde yer alarak Karadeniz kırsalına sızma yaparak çok sayıda asker ve polisin şehit edildiği saldırıların da başındaki isimlerden biriydi. Bekir, 'Dersim Sahası' diye adlandırılan Tunceli’ye Ovacık, Günbeyi, Geyiksuyu, Çiçekli, Pertek, Bali Deresi, Gari Kuşağı, Hozat, Çemişgezek kırsalını içine alan Batı karargahı ile Pülümür, Kocatepe, Pokus, Nazimiye, Bezik Ormanları, Kıl Deresi, Dokuzkayalar ve Şişik ormanları ile Batı il merkez gücü diye adlandırılan Aliboğazı kırsalında üst bölge sorumlusu düzeyinde faaliyet yürütüyordu.
Terörist Bekir, Tunceli kırsalındayken Mercan Dağları üzerinden açılım grubu adı altında Erzincan RefahiyeKızıldağ üzerinden Zigana geçidi, Gümüşhane üzerinden Tokat ve Karadeniz’in iç kesimlerine kadar sızan grupların başında yer alıyordu.
11 ŞEHİDİN FAİLİ
Terörist Bekir’in, Tunceli’ye bağlı Nazımiye İlçesindeki Sarıyayla Jandarma Karakolu'na saldırıda karakol komutanı Hasan Özürberk ile askerler Kemal Koçyiğit, Adem Şimşek, Erman Aydın ve Ahmet Eyce’nin şehit edilmesi, Sivas Suşehri’nde uzman çavuş Şükrü Özyol, Giresun Dereli İlçesinde Astsubay Ahmet Eryılmaz, Ordu’nun Akkuş İlçesinde uzman çavuş Hacı Emin Pişkin, Bingöl’ün Kığı İlçesinde er Eyüp Gürsoy’un şehit edilmesi, Samsun’un Ladik İlçesinde devriye gezen polis aracına saldırıda Malik Soykal ile Hüseyin Koç adlı polislerin şehit edildiği saldırıları bizzat gerçekleştirmekten aranıyordu.
Terörist Bekir’in, 2013 yılında Tunceli kırsalından beraberindeki bir grupla Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarına buradan da Arap Baharı sonrasında oluşan yönetim ve otoride boşluğundan istifade ederek Suriye’nin kuzeyini işgal eden PKKYPG saflarında 2018’den bu yana sorumlu düzeyde faaliyet yürütüyordu. Terörist Deyri Zor bölgesinden Haseki’ye saha sorumlusu olarak geçince MİT’in sıkı takibiyle düzenlenen nokta operasyonla öldürüldüğü ortaya çıktı.
Sözcü
Gerici Akit'ten skandal açıklama! "Hilafet hayal değil, Akit'e çemkirenler bunu böyle bilsin"114 izlenme
CHP’li Öztrak’tan yap-işlet-devret projelerine tepki88 izlenme
Çift maaşlı TÜRGEV Başkanı buyurdu: İBB’nin dinci vakıflara parayı kesmesi ‘ideolojik körlük’235 izlenme
Ali Yerlikaya’dan seçim kaybeden AKP’liye kıyak atama38 izlenme
AKP'li isimden flaş hareket! 'Cumhur ittifakı'na kızdı CHP için çalışacağını açıkladı!98 izlenme
AKP'liler Bolvadin'de yumruk yumruğa birbirlerine girdi !2137 izlenme
Milli Piyango yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye kime çıktı? İşte açıklama…159 izlenme
AKP'nin kalesi Konya'da yurttaşlar sandıklara akın etti! "Ekrem İmamoğlu’nu Cumhurbaşkanı yapıncaya kadar mücadelemiz devam edecek"51 izlenme
İşte Erdoğan ve AKP'lilerin '128 milyar dolar' hakkında anlattıkları masallar!
Euro düştü, Kılıçdaroğu'ndan açıklama geldi: "Biz bu ülkeyi zengin edeceğiz"
“Lübnan’dan gelenlere kapımız açık” diyen Erdoğan’a CHP'den tepki: "Babanın tarlasına mı davet ediyorsun?"
Murat Kurum İBB'yi hedef alamak isterken bu defa Cumhur İttifakı ortağı MHP’li belediyeyi yerden yere vurdu