Home
11 Temmuz 2025 ( 18 izlenme )
Reklamlar

PKK'lı ilk grup silah bıraktı: Kazana atıp yaktılar


Terör örgütü PKK, elebaşı Abdullah Öcalan'ın çağrısından 135 gün sonra silah bırakmaya başladı. Paylaşılan görüntülerde silahların bir kazanda yakıldığı görüldü. Sürecin birkaç ay devam etmesi bekleniyor.



1973 77 arasında Ankara’da öğrenci hareketi çevresinde filizlenen, 1978’de Diyarbakır’ın Lice ilçesinde faaliyete geçen terör örgütü PKK, 40 yılı aşan kanlı sürecin sonunda resmen silah bırakıyor.

Bilindiği üzere örgüt ilk silahlı eylemlerinde Bucak aşiretini hedef almış, 1984'teyse Siirt'in Eruh ve Hakkari'nin Şemdinli ilçelerindeki jandarma karakolları ve subay lojmanlarına baskınlar düzenleyerek silahlı mücadeleyi resmen başlatmıştı.

Yaklaşık yarım asırlık süre zarfında sivilasker on binlerce kişi hayatını kaybetmişti.

Gelinen aşamada örgüt biri başarısız iki 'çözüm süreci' sonunda elebaşı Abdullah Öcalan'ın çağrısından 135 gün sonra silahları bırakmaya başladı.

İLK GÖRÜNTÜLER GELDİ

Törene terör örgütü yöneticileri Bese Hozat ve Mustafa Karasu da katıldı. Bir kazanda ateş yakıldığı, teröristlerin silahlarını buraya bırakarak yaktığı görüldü.

PKK'lı ilk grup silah bıraktı: Kazana atıp yaktılar  Resim : 1

PKK'lı ilk grup silah bıraktı: Kazana atıp yaktılar  Resim : 2

'CİDDİ HUKUKSAL REFORMLARA İHTİYAÇ VAR'

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Bese Hozat'ın "Kuşkusuz bu tarihi girişimin başarıya ulaşması için çok ciddi hukuksal reformlara ihtiyaç var. Yasal ve anayasal düzenlemelere ciddi bir ihtiyaç var, gerekliliktir bunlar. Bu sürecin başarıya ulaşması için bunlar gerekli" sözleri dikkat çekti.

PKK'lı ilk grup silah bıraktı: Kazana atıp yaktılar  Resim : 3

PKK'lı ilk grup silah bıraktı: Kazana atıp yaktılar  Resim : 4

'ÖZGÜR İRADEMİZLE İMHA EDİYORUZ'

"Barış ve Demokratik Toplum Grubu" adı verilen grubun açıklaması ANF'de yayınlandı. Bir kısmında şu ifadelere yer verildi:

"Barış ve Demokratik Toplum sürecinin pratik başarısı için bir iyi niyet ve kararlılık adımı olarak ve bundan sonra özgürlük, demokrasi ve sosyalizm mücadelemizi, demokratik siyaset ve hukuk yöntemiyle yürütmek amacıyla ve demokratik entegrasyon yasalarının çıkarılması temelinde sizlerin huzurunda silahlarımızı özgür irademizle imha ediyoruz.

Attığımız bu adımın başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm halkımıza, Türkiye ve Ortadoğu halklarına ve tüm insanlığa hayırlı olmasını, barış ve özgürlük getirmesini diliyoruz."

PKK'lı ilk grup silah bıraktı: Kazana atıp yaktılar  Resim : 5

PKK'lı ilk grup silah bıraktı: Kazana atıp yaktılar  Resim : 6

250 kişilik gözlemci heyetinde DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, eski Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, DEM Parti İmralı Heyeti üyesi Mithat Sancar, Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, DEM Parti milletvekilleri, Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) yetkilileri, uluslararası delegasyon üyeleri de vardı.

PKK'lı ilk grup silah bıraktı: Kazana atıp yaktılar  Resim : 7

PKK'lı ilk grup silah bıraktı: Kazana atıp yaktılar  Resim : 8

PKK'lı ilk grup silah bıraktı: Kazana atıp yaktılar  Resim : 9

PKK'lı ilk grup silah bıraktı: Kazana atıp yaktılar  Resim : 10

Nefes

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

TCDD'nin ihalesinde milyarlar yabancı firmaya aktı! İmamoğlu'na turp uzatan Trabzonlu, AKP'li Varank'a seslendi: "Seçim sandığını ellerine vereceğiz, onları evlerine göndereceğiz" Bir hafta geçti vatandaş akıllarına yeni geldi! Belediye 1 ton sucuk dağıtacak Usulsüzlüğü bildiren memurun 10 ayda 8 kez yeri değiştirildi, disiplin soruşturması açıldı!