Hani enflasyonla topyekün mücadele vardı?
Cumhurbaşkanlığı 950 milyon lirası gelecek yıl olmak üzere önümüzdeki 3 yılda 2 milyar 610 milyon liralık inşaat ve benzeri amaçla yatırım harcaması yapacak. Bu tutar, dönemin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyeti için açıkladığı 1 milyar 370 milyon liranın yaklaşık 2 katını ifade ediyor.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı 20192021 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Mali Plan (OVMP) Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni Ekonomi Programı'na uygun olarak hazırlanan OVMP'ye göre, önümüzdeki yılın bütçesi, bu yıl bütçesinin başlangıç ödeneğine göre yüzde 16 artarak 762 milyar liradan 885.2 milyar liraya çıkacak.
2019 bütçesinde en yüksek artış yüzde 63.6'yla faiz giderlerinde yaşanacak. Yıl başında 71.7 milyar lira öngörülen faiz ödemesi 76.4 milyar liraya, gelecek yıl ise tam 117.3 milyar liraya çıkacak. Kamu gelecek yıl yatırımları yarı yarıya azaltarak 69 milyar liradan 34 milyar liraya, mal ve hizmet alımlarını da 66 milyardan 60 milyara indirecek. Harcamalar ise 299 milyar liradan, 383 milyar liraya çıkacak.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/krizyokamagenelgesivar2675858/
İBB iddianamesine giren "yüzyılın şok ihalesini" açıkladı: Emekli zammı bile etmiyormuş32 izlenme
Yanan alana otel, ormanlık alana villa37 izlenme
Sayıştay raporlarına da yansıdı: Kamu bankalarındaki vurgun devam ediyor!48 izlenme
Binali Yıldırım’dan canlı yayında büyük hata ! Kâğıtta İzmir yazıyor !134 izlenme
AHBAP'ın yardımlarını engelleyenler kendi AHBAPlarına ses çıkarmıyor72 izlenme
Günümüzde yaşananları mükemmel özetliyor ! Gün gelir...262 izlenme
Dünyayı gezerken sadece Türkiye'de tacize uğradı!269 izlenme
Tanrıkulu'ndan 128 milyar doların ardından 159 ton altın sorusu!96 izlenme
İmamoğlu’ndan AKP’ye deprem tepkisi: Kimsenin kafasını kuma sokma hakkı yok
Devlet okullarının içler acısı hali: Okul müdürü ve veliler temizlik yapıyor
Pakistan'a giden 2 Türk kadını erkeklerin çemberine alındı
Silivri Cezaevi'nin önü karıştı: Ümit Özdağ için kurulan çadıra jandarma müdahalesi!