Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklanmasının ardından soruşturma sürerken Polat çiftinin şirketlerinin mali müşavirlerinden biri olan Zümrüt Yerebakan yakalandı. İfadesi alınan Yerebakan, yurt dışına çıkış yasağı uygulanarak serbest bırakıldı.
Zümrüt Yerebakan, savcılık ifadesinde dikkat çekici bilgiler paylaştı.
TRT Haber’den Hilal Yıldırım haberine göre; Yerebakan MASAK raporunun ortaya çıkmasıyla şirkette bir toplantı yapıldığını söyledi.
‘ARAÇLARIN BAŞKALARINA DEVREDİLMESİ KONUŞULDU’
Yerebakan şu ifadeleri kullandı:
“Toplantıda MASAK raporunu bir projektör vasıtasıyla perdeye yansıttılar. Burada rapor sayfa sayfa hızlıca incelendi. Ve sonunda sadece vergi cezası kesileceği konusunda bir karar oluştu. Araçların üzerinde henüz haciz ve tedbir kararı olmamasından dolayı araçların başkalarına devredilmesine ilişkin konuşmalar yapıldı. Bu konuşmalar esnasında Engin Polat rahattı.”

‘PARA ÇEKLE GAYRİMENKUL ÜZERİNDEN AKLANIRDI’
Mali müşavir Zümrüt Yerebakan, çek kesilerek alınan gayrimenkuller üzerinden para aklandığını ifade etti:
“Polatların Ataşehir’deki şirketinden çekler keşide ediliyordu. Bu çek bedellerinden avukat Ahmet Gün kendi komisyonunu aldıktan sonra çeklere konu paralar tekrar Polatlara dönüyor, gayrimenkul üzerinden sisteme girerek aklanıyordu. Soruşturmalar başladıktan sonra Ahmet Gün ve diğer kişilerin verecekleri ifadeleri yazılı olarak hazırladılar. Söylenmesi gerekenleri metinlere geçirdiler.”
Geçen günlerde tutuklu avukat Ahmet Gün itirafçı olarak savcılığa ifade vermişti. Ancak Gün’ün anlattıklarını yeterli bulmayan savcılık tahliye talebini reddetti.
Soruşturma kapsamında Dilan ve Engin Polat ile aile üyelerinin de bulunduğu 12 şüpheli tutuklu bulunuyor.
Yeniçağ
Akciğer Kanseri, Belirtileri ve Tedavisi28 izlenme
MHP, yurt dışındaki sandık kurullarında HDP'nin yerinde yer alacak26 izlenme
Bikinili fotoğraf paylaşan oyuncunun TRT dizisinden çıkarıldığı iddia edildi29 izlenme
AKP'den vekil olamadı ama ihale rekortmeni oldu: Erdoğan’ın kitabıyla poz verdi, devletten bol bol ihale aldı25 izlenme
RTE, İsrail TV'sine verdiği röportajda 'Siyasette YALANI sevmiyorum' demiş ! E buyrun birlikte izleyelim o zaman !!!822 izlenme
Dünya için Atatürk’ün anlamı ne?137 izlenme
Usulsüzlüğü ortaya çıkaran öğretmenlere sürgün!145 izlenme
LGS skandalında büyük iddia Başarır'dan geldi! "LGS'den 4 gün önce çocuklar villalarda kampa alındı"10 izlenme