Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, bazı polis ve bekçilerin GBT sorguları sırasında elde ettikleri kişisel bilgileri kullanarak genç kadınlara sosyal medya üzerinden tacizde bulunduğu iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.
Öztürk, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu.
BirGün'ün haberine göre, kamu görevlilerinin kişisel verilere erişim yetkisini kötüye kullanmasının ciddi bir güvenlik ve etik ihlali olduğunu söyleyen Öztürk, GBT uygulamalarının kadınlar için bir güvenlik önleminden çıkıp tehdit aracına dönüştüğünü belirtti.
Öztürk’ün İçişleri Bakanlığı’na yönelttiği sorular şöyle:
"Bekçilerin GBT yapma yetkisi var mı?
Polis ve bekçiler kişisel verilere erişerek genç kadınlara sosyal medyadan ulaşıyor mu?
Bu konuda Bakanlığa ulaşan şikâyet sayısı nedir?
Bu tür tacizlerin önlenmesi için özel bir denetim ya da ihbar hattı var mı?"
Öztürk, ayrıca kişisel veri güvenliği ve kadın hakları konusunda hizmet içi eğitimlerin olup olmadığını ve bu tür suistimallerin nasıl cezalandırıldığını da sordu.
Konuya dair kendilerine ihbarların ulaştığını belirten Öztürk, “Görevli memurların devletin yetkisiyle edindiği bilgiye dayanarak kadınları rahatsız ettiği iddiaları kabul edilemez. İçişleri Bakanı konuyla ilgili derhal soruşturma başlatmalı, ilgisi olan tüm personeli görevinden almalıdır. Devletin koruyucu eli, kadına uzanamaz” ifadelerini kullandı.
Tele1
Mayıs 2026 enflasyon rakamları açıklandı21 izlenme
Kurban kesip kesemeyeceği sorulan vatandaş "Kurban mı? Eti görmeyeli aylar oluyor. Adam çıksa dese ki 'Ben peygamberin yerine geldim' herkes buna inanır"49 izlenme
Mansur Yavaş açıkladı! AKP döneminde 60 dolara alının asfalt için şimdi bakın kaç para ödeniyor!89 izlenme
Yine lüks yine şatafat yine siyaset... Ortaya çıkınca hesabı kapattı!236 izlenme
Skandal açıklama! Erdoğan: Tacizleri vesaireleri zina kapsamında değerlendirmemiz lazım!211 izlenme
MB’nin binası da saray mimarına gitti!157 izlenme
Çekinmeden paylaştı! AKP'li Belediye Meclis Üyesi, yaşına rağmen koronavirüs aşısı oldu!64 izlenme
Konya'daki CHP'li tek belediyeden esnafa 1000’er TL kira yardımı!96 izlenme