Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan ve 140 gündür mücadele eden Polonez işçilerinin direnişi devam ediyor.
Dün de Çatalca Adliyesi'ne yürüyüş başlatmak isteyen Polonez işçileri engellenmiş ve 5 işçi ters kelepçe ile gözaltına alınmıştı. İşçiler ilerleyen saatlerde serbest bırakıldı. Akşam saatlerinde ise barikatı aşan işçiler, Çatalca Adliyesi'ne kadar yürüdü ve geceyi burada geçirdiler.
Ağır çalışma koşulları, uzun saatler, mesailer, düşük ücrete karşı örgütlenen ve mücadeleyi Ankara'ya taşımak isteyen işçiler bugün Çatalca Adliyesi'nden Ankara'ya yürüyüş başlatmak istedi.
"YERİNİZ ÇATALCA"
Polis, Çatalca Adalet Sarayı'nın önünden saat 09:00'da yürüyüşe başlamak isteyen 90’ı kadın, 146 işçiyi polis ablukaya aldı. İşçileri engelleyen bir polisin, "Size bu yürüyüşü yaptırmayacağız. Sizin yeriniz Çatalca" dediği öğrenildi.
Tele1
AKP’nin imam hatip oyunu184 izlenme
Behzat Ç.'de çarpıcı sahne! Tolgahan Demirbaş'ın Olcay Kılavuz'un evinde yakalanması işlendi16 izlenme
İçişleri Bakanlığı’ndan ‘Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez’ açıklaması79 izlenme
15 Temmuz için yeni delil!416 izlenme
Öğrenci minibüsü ile motosikletin çarpıştığı kazada 2 kişi hayatını kaybetti31 izlenme
5 yaşındaki çocuğunu istismar eden AKP'li Refik Yakıt'ın tutuklandığını duyuran habere erişim engeli!111 izlenme
AKP ilçe Başkanlığı Erdoğan'ın mitingi için cemaat toplamasını istedi, cami imamı AKP'nin isteğini 'ben taraf değilim' diyerek reddetti!60 izlenme
Ayasofya'nın bir kapısının daha kemirildiği ortaya çıktı30 izlenme