Ankara'nın Nallıhan ilçesinde bulunan Çayırhan Maden Ocağı'nda özelleştirme kararına karşı madenci eylemi sürüyor.
20 Kasım Çarşamba sabah vardiyasının başlamasıyla yer altına inen yaklaşık 500 işçi ve yeryüzünde onlara destek veren işçiler bölgede kar yağışı ve hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düşmesine rağmen eylemlerine devam ediyor. Yer altında madenciler eylemlerini sürdürürken yer üstündeki işçiler de ateş yakarak ısınmaya çalışıyor.
Madenciler eylemlerinin altıncı gününde MADENİŞ Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul'un Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile yapacağı görüşmeyi bekliyor. Akçul ve beraberindeki sendika heyeti, bakan ile yapacağı görüşme için sabah saatlerinde maden sahasından ayrılarak Ankara'ya doğru yola çıktı.
Görüşmenin olumsuz sonuçlanması halinde eylem yapan madenciler açlık grevine başlamayı planlıyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi direnişin sürdüğü maden sahasında işçilere yiyecek, çadır, mobil tuvalet ve mobil internet aracı desteği sağlamaya devam ediyor.
BirGün
AKP'de büyük Bülent Arınç kavgası! "Gülen kahpesine hizmet ediyor, istifa etsin parçalanırız!"516 izlenme
Alaattin Köseler yeniden tutuklandı19 izlenme
Kızılay'ın bu sefer de arsa karşılığında depremzede lojmanlarını verdiği ortaya çıktı45 izlenme
Yeni Şafak’tan ayrılan Özlem Albayrak: ‘Gazetecilik değil, holiganlık yapmanız bekleniyor’130 izlenme
15 Temmuz gecesi bombalanan TBMM’ye ilk gelenlerin CHP’li milletvekilleri olduğu ortaya çıktı!72 izlenme
Uzman isim Akdeniz depremi sonrası 5 ili tek tek saydı: "6-7 büyüklüğünde deprem üretebilir!"40 izlenme
Tahliyeleri coşkuyla karşılanan gençler yaşadıklarını anlattı34 izlenme
Nureddin Nebati ile Şahap Kavcıoğlu arasında kavga iddiası48 izlenme
Özgür Özel: "Sağlık çetesinde bir tane CHP’li varsa onu partide tutan namussuzdur!"
Et fiyatlarına zam: Son 10 günde 60 lira arttı
'Savcıyım' diyerek yolcuları ve şoförü tehdit eden otobüsteki 'sahte savcı' gözaltına alındı!
Bakan Tunç'tan Eylem Tok ve Timur Cihantimur hakkında açıklama