Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2025 yılında market poşetlerinin adet başına 50 kuruştan satılması kararlaştırıldı.
Bakanlığın 2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Alınacak Geri Kazanım Katılım Payı Tutarlarına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 'Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde 2024 yılı için yüzde 43,93 olarak belirlenen yeniden değerleme oranı dikkate alınarak, geri kazanım kapsamındaki ürünlerin fiyatlarında artışa gidildi.
Bu kapsamda yer alan, alışverişlerde kullanılan plastik poşetlerin geri kazanım katılım payı, adet başına 86 kuruşa yükseldi.
2019 yılından itibaren ücretli hale getirilen market poşetleri, 5 yıldır 25 kuruştan satılıyor.
Geçen yıl geri kazanım katkı payı 60 kuruş olarak belirlenmiş; ancak poşet fiyatı 25 kuruşta sabit tutulmuştu.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Plastik Poşet Komisyonu üyeleri, 21 Kasım'da plastik poşetlerin 2025 yılındaki fiyatını istişare etmek için bir araya geldi. Toplantıda, sektör temsilcilerinin görüşleri alındı. Sektör temsilcilerinden alınan talepler Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a sunuldu.
Değerlendirmelerin ardından 2025 yılında plastik poşet bedeli adet başına 50 kuruş olarak belirlendi. Karar, 1 Ocak 2025'ten itibaren geçerli olacak.
Sözcü
Atatürk’e sen ne zaman dua ettin!84 izlenme
Erdoğan kapıları kapattı ama CHP erken seçimde ısrarcı: Yeni açıklama geldi19 izlenme
İmamdan skandal sözler! 'Çocuğun kolu, göğsü, her tarafı açık. Ondan sonra pedofili suçtur. Pedofiliyi sen körüklüyorsun'48 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 9.877 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.241.912'ye, can kaybı 21.488’e yükseldi!86 izlenme
Bakan Vedat Işıkhan duyurdu: Emekliye bayram ikramiyesinde tarih belli oldu23 izlenme
Türkiye değil, soygun yüzyılı50 izlenme
Ne oluyorsa gece 1 ila sabah 7 arasında oluyor! Banka hesaplarından havaleler, EFT’ler, krediler çekildi: Yüzlerce mağdur, binlerce liralık borç39 izlenme
İngiltere’den Putin’in aile üyelerine yaptırım51 izlenme
Eskişehir'de saldırıya uğrayan yeni yıl pazarına vatandaşlar akın etti
Narin cinayetinde yeni gelişme: O halılarla ilgili gerçek ortaya çıktı!
Türkiye'nin konuştuğu skandalda son nokta! Torbacıyı narkotik başkomiseri yapmışlar!
HAMAS saldırmadan siyasiler hisseleri toplamış! Savaş çıkacağını nereden öğrendiler?