Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’da hunharca öldürülmesi sonrasında dünya kamuoyunun tepkisini çeken Suudi Arabistan ve veliaht prensi Selman ile Türkiye arasındaki ilişki gerilmişti. Cinayeti aydınlatmak bir yana süreci yavaşlatan Riyad yönetiminden yaşananlarla ilgili bir açıklama geldi.
Veliaht Prens Muhammed, Arap gazetesi Asharq alAwsat gazetesine konuştu. Gazetede bugün yayınlanan röportajda Prens Selman, “Kaşıkçı’nın ölümü çok acı verici bir suçtur. Bu olayı siyasi olarak kullanmaya çalışan her kim olursa bunu durdurmalı ve adaleti sağlamak için mevcut delilleri Suudi mahkemesiyle paylaşmalı” dedi. Selman’ın bu açıklaması hakkında Fransız haber ajansı AFP, “Selman isim vermeden Türkiye’ye seslendi” ifadesini kullandı.
SELMAN’DAN ÇELİŞKİLİ YANITLAR
Kaşıkçı ve Türkiye hakkındaki bir soruya, “Kaşıkçı bir Suudi Arabistan vatandaşıydı ve bu yaşananlar kuşkusuz acı verici ve talihsizdir. Krallık bütün gerekenleri yaptı ve yargı süreci devam ediyor. Krallık’ta yargı bağımsız bir konumdadır. İki kutsal caminin ev sahibi olarak Türkiye de dahil bütün İslam ülkeleriyle güçlü bağlarımız olsun istiyoruz” dedi.
Öte yandan Selman, bölgedeki bütün ülkelerle güçlü ilişkiler kurmak istediğini söyledi. Selman, “Ülkemizin güvenliğini ve istikrarını sağlamak istiyoruz ve ülkemiz ile birlikte İslam dünyasının çıkarlarına karşı olacak bir duruma düşmek istemiyoruz” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/sondakikaprensselmantankustahturkiyecikisi5165086/
Türk vatandaşları, Meksika sınırından ABD'ye kaçak yollardan işte böyle geçiyor28 izlenme
Son zamanların en hararetli yayını! Cem Küçük ve Ersan Şen birbirine girdi.27 izlenme
Türkiye ve İngiltere'den 26 maddelik eylem planı: Serbest ticaret anlaşmasının genişletilmesine yönelik müzakereler 2024'te başlıyor21 izlenme
RTE'yi peygamber yapan şuursuzlar bitmiyor 'Hz Muhammed'e ismiyle hitap edilmiyordu sayın cumhurbaşkanımıza da ismiyle hitap edemezsiniz !'1120 izlenme
Siyasilerden 'Suudi Arabistan' tepkisi: "Bu utancı yaşatanları unutmayacağız"24 izlenme
CHP’lilere destek veren AKP'li belediye başkanı disipline verildi40 izlenme
17 Aralık dosyasını ABD’ye kimin götürdüğü ortaya çıktı2224 izlenme
'Nagehan Alçı Afganistan’da' demişlerdi, bakın o fotoğraf nerede çıktı!54 izlenme