Home
03 Mayıs 2025 ( 19 izlenme )
Reklamlar

Prof. Dr. Ercan'dan İstanbul'da hissedilen deprem sonrası ilk yorum! "Her şey olağan, kaçışmaya gerek yok"


Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bugün İstanbul'da hissedilen depreme ilişkin olarak ilk değerlendirmesini yaptı.


İstanbul'da hissedilen bir deprem oldu. AFAD merkez üssünün Tekirdağ Marmaraereğlisi olduğunu açıkladığı depremin büyüklüğü 3.7 olarak duyururken Kandilli ise depremin büyüklüğünü 4 merkez üssünü ise Silivri açıkları olarak paylaştı. Prof. Ercan'dan vatandaşları rahatlatacak değerlendirme geldi. Ercan bu depremin sönümlenen ana depremin artçısı olduğunu söyledi. 

İstanbul, 23 Nisan'da meydana gelen en büyükleri 5.9 ve 6.2 olan depremlerin ardından çok sayıda depremle sallanmaya devam ediyor. 6.2 depreminin ardından vatandaşların büyük İstanbul depremine dair endişeleri artarken bugün İstanbul'da hissedilen deprem de korkuya neden oldu. 

"HER ŞEY OLAĞAN, KAÇIŞMAYA GEREK YOK"

Prof. Övgün Ahmet Ercan, depreme ilişkin olarak, "Bugün Silivri açıklarında M6,2’lik deprem odağının bu kez batıda, M.Ereğlisi yönünde M4,0 en küçük boyutta deprem oldu. Sönümlenen ana depremin artçısı. Her şey olağan, kaçışmaya gerek yok." ifadesini kullandı.

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

CHP'li eski vekilin evi sahte İçişleri Bakanlığı kimlik kartıyla gözetlendi! Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar 'Bu tarikatlar artık milleti, hükümeti denetliyor. Hangi Milli Eğitim bakanı bunları denetleyecek ?' 59 genç daha tahliye edildi! AKP’li vekil halka döviz satışının yasaklanmasını istedi