2019 yılında genel müdür olarak görev yapan yapan Kenan Bozgeyik döneminde PTT 1,2 milyar TL zarar etmişti. Kamuoyuna, “Hayali evrak vurgunu” olarak yansıyan yolsuzluğun altında imzası bulunan Bozgeyik’in, kurumda müşavir olarak çalışmaya devam ettiği ve PTT iştiraki Sofra Kurumsal Ödüllendirme Hizmeti şirketinin yönetiminde olduğu açıklandı.
PTT’deki 200 milyon TL’lik dijital arşiv yolsuzluğunda imzası bulunan bürokratlara ödül gibi görevlendirmeler yapıldı. Kamuoyunu yüz milyonlarca lira zarara uğratan işlemin imzacısı isimlerin devletin farklı kademelerine yerleştirildiği belirlendi.
2019 yılındaki 1,2 milyar TL’lik zararın sorumlusu olarak gösterilen dönemin genel müdürü Kenan Bozgeyik’in de aylardır PTT’den maaş almaya devam ettiği tespit edildi.
PTT YÖNETİMİNE SORULDU
CHP Milletvekili Orhan Sümer, PTT Genel Müdürü görevinden alınan Kenan Bozgeyik’in kurum ile mevcut ilişkisini PTT yönetiminden öğrenmek istedi.
Bozgeyik’in görevinden alındığının altını çizen Sümer, “Bozgeyik’in kurumunuz veya kurumunuza bağlı şirketlerde bir bağı kalmış mıdır?” diye sordu. CHP’li Sümer’in sorusuna verilen yanıt, milyonlarca liralık kamu zararının sorumlusu olarak gösterilen Bozgeyik’e ödül gibi görevlendirmeler yapıldığını ortaya koydu.
İdare, Bozgeyik’in PTT bünyesinde müşavir olarak çalışmaya devam ettiğini bildirdi. Bozgeyik’in yine, PTT iştiraki Sofra Kurumsal ve Ödüllendirme Hizmetleri A.Ş.’de yönetim kurulu başkanlığı yaptığı belirtildi.
https://www.krttv.com.tr/gundem/pttyimilyarlikzararaugratanisminyargilanmasibeklenirkenh85565.html
Bakan açıkladı! Elazığ depreminden bir acı haber daha61 izlenme
İnce'den değişim manifestosu438 izlenme
Flaş: Instagram 21:30'da açılacak!23 izlenme
Hizbullah tetikçileri buhar olup uçtu! 25 yıldır 'aydınlatılamayan sır'da zaman aşımı tehlikesi18 izlenme
Emekli zam oranına isyan etti: "Bizi yönetenlere söylüyorum, bu toprağın altı da var"12 izlenme
Tuz Gölü’nde yaşanan flamingo ölümlerinin ardından yeni uyarı!36 izlenme
Özgür Özel'e saldıran Selçuk Tengioğlu'nun ifadesi ortaya çıktı14 izlenme
Mahkeme İBB'yi haklı buldu, kazanan tüm İstanbullular oldu!86 izlenme
Ekrem İmamoğlu’ndan ‘İstanbul’a ihaneti’ gözler önüne seren video !
Esnaf faturalara böyle isyan ediyor: "İşletmeler batmak üzere!"
İşte Sinan Ateş suikastinin azmettiricisinin yakalandığı otel! Doğukan Çep o otelde nasıl kaldı?
Ünlü iş kadını reklam yapmak için umreye gitti, Kâbe’nin önünden sattığı ürünün fotoğrafını paylaştı!