İstanbul Valiliği’ne bağlı İstanbul Proje Koordinasyon Birimi’nin (İPKM) denetiminde olan, yüklenici firmasının Taş Yapı olduğu Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatında, taşeron firma HS Ring bünyesinde elektrik ustası olarak çalışan İnşaatİş Sendikası üyesi işçiler mesai, AGİ ücretleri ve ihbar tazminatları ödenmeden işten çıkarılmıştı.
İşçiler, dokuz gün boyunca hem şantiyenin hem de Taş Yapı Genel Merkezi’nin önünde direniş gerçekleştirmiş, Taş Yapı’nın ortağı olduğu Double Tree By Hilton Oteli önünde de eylemler yapmıştı.
Direniş süresince beş kez gözaltına alınan işçilerin dördüne iki defa para cezası kesilmiş, buna karşın pes etmeyen işçiler haklarını almayı başarmıştı.
Direnişe katılan üç işçi ile üç sendika yöneticisine dava açıldı.
İnşaatİş’ten yapılan açıklamada, “Biz en temel hakkımız olan ücretlerimiz için direnme ve örgütlenme hakkımızı kullandık. Tutumumuz yasal olarak da güvence altına alınmış haklarımızı sınıfımız lehine kullanmak dışında bir anlam taşımıyor. Bugün ise patronların hukuku bir kez daha işliyor, alın terimizi dökerek kazandığımız ücretlerimizi almak için başlattığımız eylemimizi yargılamak istiyorlar. Fakat asıl yargılanması gereken işçi arkadaşlarımızın ücretlerini ödememe tutumuyla Taş Yapı patronlarıdır.” ifadeleri kullanıldı.
http://halktv.com.tr/haklariicindireneniscileredava358242
Türkiye BAE’den Sedat Peker’in iadesini istedi!65 izlenme
En genç belediye başkanı, 4 ayda 645 bin TL borç ödedi!561 izlenme
Kırmızı ette rekor fiyat artışının ardından bir zam uyarısı daha!62 izlenme
İstanbul Valiliği'nin "makam" sevdası: Makam odası için 3 Milyon TL'lik ihale!120 izlenme
Almanya tek değil Fransa'yla birleşse bile bizim bakanlar kadar etmiyor! 'Makam arabası sevdası' en tepeye çıkardı!30 izlenme
Atatürk’ü savundu diye tayin edilmişti! O Albay’dan veda mesajı184 izlenme
Gözaltındaki Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan tüm suçlamaları reddetti35 izlenme
Anadolu Ajansı’na zor soru: 15 Temmuz gecesi Erdoğan’ın açıklamasını neden yayınlayamadınız?234 izlenme