Muhafazakâr Alman vekillerle bir araya gelen Merkel, İdlib’deki sıcak çatışmayı durdurmak için Rusya lideri Putin’e 4’lü bir zirve teklif ettiğini ancak Putin’in bu zirveye katılmayı reddettiğini belirtti.
Zirveye Erdoğan ve Macron’un da katılmasını isteyen Merkel, Putin’den aldığı olumsuz yanıtını açıklarken, İdlib’deki mülteci krizini engellemek için bölgede güvenli bölge kurulması gerektiğini de söyledi.

NE OLMUŞTU?
Bölgedeki 12 gözlem noktasından rejim saldırılarını izleyen Türk ordusuna yönelik geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ve 34 askerin şehit olduğu saldırı sonrasında, Türkiye de rejim güçlerini hedef alan Bahar Kalkanı adıyla bir harekât başlatımıştı.
Bölgedeki gerilimi azaltmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Moskova’da Putin ile görüşeceği belirtilmişti.

AB tutuştu! Rusya'dan gaz tüketimini yüzde 15 azaltma talebi ortalığı karıştırdı!62 izlenme
YAŞAR NURİ ÖZTÜRK 'Milletin malını çalanın cenaze namazını Peygamberimiz kılmadı !'1306 izlenme
TRT'den 10 Kasım'da büyük skandal! Horon tepip türkü söylediler!29 izlenme
'S400'ü geri al' dedik, başımıza İHA yağdı16 izlenme
Anketlerden AKP’ye üst üste şok! Seçmen ittifakı terk ediyor…63 izlenme
İmamoğlu: İstanbul için deprem seferberliği başlatıyoruz.39 izlenme
CHP'den dikkat çeken video 'Kendine var, millete yok. Çok itibarlılar çok'47 izlenme
Yakalama kararı çıkmıştı: CİNER Grubu Londra'da açıklama yaptı18 izlenme