Rabia Naz soruşturmasında toplum iki görüş arasında farklılaştı. Halkın büyük çoğunluğu ve özellikle olayın geçtiği Eynesil halkı soruşturmanın yeterince iyi yönetilemediği ve bir şeylerin saklandığı kanısında belki de... Sosyal medyadaki vatandaş yorumları ve Eynesil'de son belediye seçimlerinde AKP'nin kaybetmesi de bazı siyasi yorumcular tarafından buna bağlanıyor. Buna karşılık yerel devlet görevlileri olayın basit bir düşme sonucu ölüm olduğunu iddia ediyor. Fakat aynı yetkililer gazetecilerin tanıklarla görüşmesini yasaklarken duruşma için de gizlilik kararı getirmişti. Son olarak "cinayet yok düşme var" tezini soruşturmayı yürütmekle görevli devlet görevlilerinin bağlı olduğu İçişleri Bakanı da açıkça dillendirdi. Bu durumda soruşturmanın nasıl tarafsız bir biçimde yürütüleceği sorusu da pek çok kişinin zihinlerine takıldı.
Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümüne ilişkin konuşan Soylu, konuyu başından beridir yakından takip ettiğini söyleyerek, "Olay bana İstanbul'daki bir arkadaşımdan geldi. Mesaj attı, 'Bu olayda başka bir şey konuşuluyor' diye. Ben de 'Böyle bir şey söz konusu değil' dedim. Rabia Naz'ın babasını çağırdım, konuştum. Müfettişi gönderdim. Teftiş heyeti oluşturdum.
Olay savcılık safahatinde yürüyor. O safahatte de bir gizlilik kararı geldi. Dosyayı arkadaşlarımız defalarca gözden geçirdi. Rabia Naz'ın babasıyla defalarca konuştum, sabır gösterdim. Ama bana hakaret etti, işi kapatmakla suçladı. Bir kez daha çağırdım. CHP İl Başkanıyla basın toplantısı düzenledi. O zaman bile içim soğumadı ona. 'Siyasi mesele haline getirmenin gereği yok, babadır olabilir' dedim.
Adli Tıp karar vermiş, 'düşmedir' diyor, mülkiye müfettişi 'düşmedir' diyor. Mahkeme sonuçlanacak. Babanın iddia etiği hiçbir bulgu ile karşı karşıya gelmedik. Rabia Naz Komisyonu'nun kurulması da başka bir tartışma alanıdır. Yürüyen bir mahkemede, bir Meclis komisyonu kurulması buranın tartışma alanıdır. Şunu ifade edeyim, geçen akşamki olay bardağı taşıran olaydır. Adama işkence yapıyor.
Adama 'Sen benim çocuğumun nasıl süründüğünü göster' diyor. Kanlar akıyor. Oraya gidiyor karı koca, kocayı yere yatırıyor. Karşısında sürekli sözler söylüyor. Videoları bana atmış. Bu normal bir iş değildir. Bugün de annesine aynı meseleleri yapıyor" dedi.
Bakan Soylu, FETÖ ile mücadelede için yurt içinde büyük bir operasyonun hazırlandığını söyledi. Operasyon sonrasında kamuoyunun da kendisiyle aynı kanaatte olacağını aktaran Soylu, şöyle konuştu:
"Türkiye'de şu anda büyük bir operasyon hazırlıyoruz. Ben onların bu noktada olabileceğini, tekrar bu noktaya gelebileceklerini düşünüyor değildim. Ama ortaya çıkarttığımız operasyonu kamuoyu gördüğü zaman benimle aynı kanaate sahip olacaktır. Amerika'daki terörist başı FETÖ, orada durduğu sürece, Amerika tarafından muhafaza edildiği sürece, Avrupa ve civar ülkeler, etkisinde bulundurduğu ülkeler, Amerika'nın etkisinde bulundurduğu ülkeler bu hali devam ettirdiği, onları koruyup, kolladığı sürece FETÖ tehlikesi bitti demek zavallılıktır."
Soylu, devlet memurlarının beklediği 3600 ek göstergeye ilişkin ise topyekun bir çalışmanın yapıldığını ve problemin düzeltileceğini söyledi.
Komisyonda muhalefet milletvekillerinin Kandil'i adres göstererek 'Hesabını sorun' söylemine yanıt veren Soylu, "Biz hesabının soruyoruz. Murat Karayılan lime lime olacak. Hesabını soruyoruz. Bugün terörle mücadelenin nereye geldiğini, Türkiye'nin nasıl adımlar attığını, başarı ortaya koyduğunu görüyoruz" şeklinde konuştu.
DHA
https://halktv.com.tr/gundem/rabianazdavasindaicisleribakanisoyludatarafinisecticinayetyok410494h
Cumhur ittifakı ile Millet ittifakının oyları baş baş çıktı! İşte son anket1351 izlenme
Çalışma Bakanlığı'ndan flaş EYT açıklaması: "Gündemimizde yok"43 izlenme
Polisin 'dur' ihtarına uymayan minibüsten 23 Suriyeli kaçak çıktı45 izlenme
Emekçinin Aldığı Ücretin Ortalaması Asgari Ücrete Yanaştı37 izlenme
Orman Genel Müdürlüğü Moldova ve Azerbaycan Delegasyonlarını memnuniyetle karşıladı38 izlenme
28 Şubat 2022: Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e dönüş deklarasyonu tam metni78 izlenme
Yaren Leylek ile Adem amca 14. kez kavuştu: "Gelecek mi gelmeyecek mi diye bir haftadır emdiğimiz süt burnumuzdan geldi. Şükürler olsun ki bugün Yaren'imiz geldi"41 izlenme
Yavaş, Gökçek’in 26 bin 500 TL’ye aldığı fidanları ‘ibret olsun diye’ Kızılay’a dikti362 izlenme
CHP Sözcüsü Öztrak: Bunu sizlerden başka kimse yapmış olamaz
Anaokulunda tepki çeken görüntü! Otizmli öğrenci mezuniyet gösterisine alınmadı!
Adana Emniyeti'nde 'mühimmat hırsızlığı' skandalı! 11 kişi gözaltında
'Yap-işlet-devret' modeline Sağlık Bakanlığı bütçesinden milyarlar akmış!